Příští rok bude Alex Rins továrním jezdcem Yamahy MotoGP™

Poté, co ve středu Yamaha oznámila ukončení spolupráce s Francem Morbidellim, je již také známo jméno jezdce, který od roku 2024 Itala v týmu Monster Energy Yamaha MotoGP™ nahradí. Tím jezdcem je Španěl Alex Rins, který bude příští rok týmovým kolegou Fabia Quartarara.

Španěl Alex Rins je zkušeným závodníkem, jenž má na svém kontě řadu vítězství v závodech královské kubatury, ale také nižších tříd MS (6x MotoGP™, 4x Moto2™, 8x Moto3™) a pódiových umístění (18x MotoGP, 17x Moto2, 23x Moto3).

V současné době je Alex Rins jezdcem týmu LCR Honda CASTROL, nicméně je zároveň i mimo závodní dráhu, jelikož si v Mugellu zranil nohu a podstoupil dvě operace. Španěl intenzivně rehabilituje, aby se do sedla vrátil co nejdříve.

Lin Jarvis (výkonný ředitel Yamaha Motor Racing) k podpisu smlouvy s Rinsem poznamenal: „Jsme rádi, že se Alex připojuje k sestavě Yamahy, a srdečně ho vítáme ve skupině Yamaha MotoGP™. Očekáváme, že Alex bude velkým přínosem. Má bohaté zkušenosti jako jezdec MotoGP™ a je známo, že je přirozeným talentem a několikanásobným vítězem závodů třídy MotoGP™. Má již zkušenosti s dvěma dalšími výrobci MotoGP™ a jezdil na motocyklech s podobnými vlastnostmi jako YZR-M1, což by mu mělo pomoci rychle se adaptovat na náš motocykl. Jeho letošní vítězství v COTA podtrhuje jeho rychlost, hlad po vítězství a odhodlání uspět.“

„Alex je nějakou dobu mimo paddock MotoGP kvůli zranění, které utrpěl v Mugellu, ale jsme přesvědčeni, že by měl být plně zotavený a připravený na sezonu 2024. Na spolupráci s ním se opravdu těšíme a věříme, že bude dobře spolupracovat s Fabiem a zvýší celkový výkon týmu Monster Energy Yamaha MotoGP™,“
dodal Jarvis.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist