Před Grand Prix Číny

Několik prezenčních akcí předznamenalo blížící se závod Grand Prix, který se tentokrát koná v daleké Číně.

Přípravy na Grand Prix Číny vrcholí, již v noci našeho času se jezdci všech mistrovských tříd představí na startu volných tréninků a prvních kvalifikací (125 a 250 ccm). Poslední den trávili jezdci, kteří většinou do Číny přicestovali z velkých vzdáleností, odpočinkem. Někteří se ovšem zúčastnili několika prezenčních akci.
Již brzo ráno odcestovali pryč z okruhu Shanghai International Circuit Toni Elías, Loris Capirossi a Olivier Jacque. Cíl jejich promo akce byla nejvyšší budova v Číně – Jin Mao Tower. V doprovodu fanoušků a místních i mezinárodních médií vystoupalo trio až do 88. patra, kde sledovali „tanec draka“ v podání malých děti, kteří se tak učí bojovému umění. Později trojice promluvila na improvizované tiskové konferenci.
Té oficiální tiskové konference u příležitosti zahájení Grand Prix Číny se v odpoledních hodinách zúčastnila pětice jezdců. Na otázky o závodě v Shanghai, ale i na otázky týkající se letošní sezóny, odpovídali vedoucí muž šampionátu MotoGP 2007 Casey Stoner, pětinásobný šampión MotoGP Valentino Rossi, vítěz loňského závodu Daniel Pedrosa, zkušený navrátilec do MotoGP Alex Barros a jeden z favoritů nedělního závodu John Hopkins, který se v loňském roce do závodu v Shanghai kvalifikoval do první startovní řady.
Sinopec Great Wall Lubricants Grand Prix of China začíná tréninky zítra v 9:00 místního času a vy se můžete zúčastnit tipovací soutěže tohoto serveru. Tipovačka bude tentokrát mimořádně otevřená pro příjem vašich tipů až do sobotní půlnoci, v praxi to tedy znamená, že můžete své tipy měnit dle aktuálních výsledků z tréninků nebo kvalifikací.

Informace o redaktorovi

Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist