Pozitivně naladěný tým Fortuna Honda

Po testech v Mugellu přijíždí tým Fortuna Honda do španělské Barcelony v pozitivní náladě, Marco Melandri a Toni Elías chtějí v Montmeló výrazně uspět.

Celkem pět závodů během osmy víkendů čeká nyní na piloty nejsledovanějšího motocyklového šampionátu MotoGP. Vše odstartuje již tento víkend ve španělské Barceloně, kde se chystá prezentovat svou sílu i tým Fortuna Honda v čele s Marco Melandrim a Toni Elíasem. Navázat na pódiové úspěchy zcela jistě bude chtít Ital Melandri, který je spokojený s výsledky testů po závodě v Mugellu. Velmi motivovaný je Španěl Toni Elías, který bude startovat doslova na domácí půdě, vždyť jeho domov leží ve městě Manresa, tedy pouze třicet kilometrů od okruhu Catalunya.
Toni Elías
Závodit před domácími fanoušky je neuvěřitelný pocit, tentokrát to je ještě podstatnější proto, že by mi to mohlo pomoci přenést se přes moje problémy. Doufal jsem, že sem přijedu s lepšími výsledky, ale bohužel v posledních třech závodech jsem měl problémy. Testování v Mugellu bylo pro mne důležité v porozumění motocyklu a nalezení směru další práce. S týmem jsem studoval několik alternativ řešení, které by mi měly zajistit dobrý výsledek v Barceloně. Jsem nyní jistější a především motivovanější. Chci se vrátit do doby, kdy jsem si jízdu na motocyklu užíval a dával jsem svým fanouškům důvod k oslavám. Barcelona je těžký okruh, je to okruh pro Formuli 1, ale já jsem připravený do toho dát maximum a odvézt si domů dobrý výsledek.
Marco Melandri
Po vynikajícím výsledku při testech v Mugellu se nemohu dočkat návratu na závodní okruh. Během závodního víkendu jsem se v Mugellu věnoval nalezení lepší stability stroje, v pondělí jsem se poté soustředil na větší rychlost při průjezdu zatáčkami. Výsledek byl pozitivní. Cítím se nyní dobře. Chystám se do Barcelony na okruh, který je podobný tomu v Mugellu. S dobrým základním nastavení, které jsem v Mugellu nalezl, bych měl být spokojený i ve Španělsku. Mám ten okruh rád, v minulosti jsem tam několikrát byl hodně spokojený. Za poslední dva roky jsem tam byl dvakrát v MotoGP na pódiu, znám to pódium tedy dobře. Již jsem zapomněl na chuť šampaňského, chci si jí tedy znovu připomenout.

Informace o redaktorovi

Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist