Poslední Grand Prix Repsol Hondy s Marcem Márquezem

Po 11 letech, 169 startech v Grand Prix, 59 vítězstvích, 64 pole position, 101 umístěních na stupních vítězů a šesti titulech mistra světa je před Marcem Márquezem a jeho týmem Repsol Honda poslední společný podnik MS silničních motocyklů třídy MotoGP™.

Na okruhu Ricarda Torma budou o nadcházejícím víkendu bojovat jezdci MotoGP™ o titul mistra světa, což tentokrát není případ Repsol Hondy a Marca Márqueze. I přesto ale bude na jmenovaný tým a jeho jezdce upřena velká pozornost, jelikož se jedná o jejich poslední společný závodní víkend. Končí éra spolupráce, jenž přinesla šest titulů mistra světa, takže Márquez je zapsán v historii jako nejúspěšnější jezdec japonského výrobce v královské kubatuře série Grand Prix.

Před cestou do Valencie, Marc Márquez uvedl: „Je tu závěr sezony. Byl to rok plný vzestupů a pádů, emocí a těžkých rozhodnutí. Nyní přijíždíme do Valencie s cílem tuto sezonu ukončit co nejlepším způsobem. Je to trať, kterou mám rád a mám na ni hezké vzpomínky.“

„Samozřejmě to nebude jen tak nějaký konec sezony, bude to hodně emotivní, protože se uzavírá neuvěřitelná kapitola mé sportovní kariéry i mého života. Společně s týmem Repsol Honda jsme za posledních jedenáct let napsali neuvěřitelný příběh, a dobré i špatné časy mi pomohly stát se tím, čím jsem dnes.“

„Tento víkend bude o oslavě toho, co jsme společně dokázali, a o tom, abychom si užili společný čas až do poslední chvíle. Počítá se každé kolo,“ dodal závěrem Márquez.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist