Pol Espargaro promluvil o svém zdraví. Po pádu v Portimau zhubl během měsíce deset kilo svalů

Pol Espargaro už téměř půl roku léčí svá zranění, které utrpěl po pádu v Portimau, když vletěl do nechráněných bariér. Během Velké ceny v Assenu se poprvé od portugalské Grand Prix objevil v paddocku MotoGP. Novinářům pak blíže popsal, co přesně prožíval.

Španěl Pol Espargaro měl v Portimau obrovské štěstí v neštěstí. Vletěl do nechráněných bariér a ošklivě se poranil. Zlomil si záda i čelist, kterou měl navíc měsíc sešitou a přijímat mohl pouze tekutou stravu. Jak přiznal během nizozemské Grand Prix, v tomto období zhubl zhruba 2,5 kila za týden. Za měsíc strávený v nemocnici to tak bylo celkem deset kilo.

„Bylo to šílené. Přicházel jsem navíc o svalovou váhu, neměl jsem žádný tuk navíc. Všechno vás bolí, pak se podíváte do zrcadla a řeknete si: A z tohoto se budu muset dostat. Kolik úsilí mě stojí, abych v zimě přibral tři kila? Kolik úsilí mě teď bude stát, abych jich přibrat osm, devět,“ prozradil Espargaro přítomným novinářům, co ho v uplynulých měsících trápilo.

„Cítil jsem se opravdu špatně. Podíval jsem se do zrcadla a nepoznával jsem se – svou tvář, své tělo. Bylo to těžké období,“ dodal jezdec s tím, že vážil zhruba tolik, kolik ve 125 ccm.

Během letní přestávky MotoGP chce na sobě zamakat a pokud půjde vše dobře, zúčastnit se do některého z nadcházejících závodů. Přiznává, že dokonce přemýšlel nad ukončením kariéry. „Ta zranění byla opravdu velká. Poslední měsíc se opravdu těším, že znova sednu na motorku. Předtím to tak ale nebylo. Lékaři v nemocnici vám říkají, jak na tom jste, navíc mám manželku, dvě děti, nebylo to jednoduché. Nakonec je ale tohle všechno součástí mé práce,“ připustil Espargaro. Dodal, že se těší, až se vrátí zpět do závodního procesu.

Informace o redaktorovi

Andrea Štipčáková - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist