Pol Espargaró je blízko návratu k závodění, Mugello to ale nebude

Tým GASGAS Factory Racing Tech3 se už nemůže dočkat, až přivítá zpátky Pola Espargara, jejich jezdce, který měl v přípravě na úvodní podnik sezony v Portugalsku nepříjemnou nehodu, která si vyžádala hned několik vážných zranění. Po měsících léčby je jednatřicetiletý závodník odhodlán znovu usednout do sedla prototypu MotoGP™, nicméně zatím k tomu nemá potřebný souhlas lékařů. Je docela možné, že ten získá už pro Německo nebo Assen. V italském Mugellu pojede v sedle jeho motorky Němec Jonas Folger, testovací jezdec KTM, který za Espargara nastupuje od závodu v Texasu.

Pol Espargaró pracoval na návratu zpět k závodění tak intenzivně, že možná rychlostí uzdravení překvapil nejen lékaře a členy týmu, ale především sám sebe. Mimo dvojité zlomeniny čelisti, to byly hlavně záda, která Espargara trápila a stále je tam drobný otok obratle, který je třeba doléčit.

„Moc jsem se těšil, až se vrátím na motorku, ale jak jsem říkal od začátku, konečné rozhodnutí za mě udělají lékaři a ti mě požádali, abych ještě pár dní počkal,“ prozradil Pol Espargaró pro motogp.com. „Původní plán byl vrátit se na jeden z následujících třech závodů, ještě před letní přestávkou, a to plátí pořád.“

„Nejdůležitější je být fyzicky připraven a tato výzva znamená, že mám ještě několik dní na to, abych na tom doma dál pracoval, vrátil se co nejdříve a v co nejlepší formě. Cítím se opravdu dobře a mám velkou motivaci. Doufám, že se co nejdříve uvidím s týmem, všemi kolegy a určitě i s fanoušky,“
dodal Espargaró.

Zraněných jezdců bylo k dnešnímu datu víc. Tým CryptoDATA RNF MotoGP Team potvrdil, že do závodního víkendu italské Grand Prix nastoupí oba jejich jezdci Raul Fernandez, který má po operaci předloktí, a Miguel Oliveira, který od nehody ve španělské GP v Jerezu léčí rameno. Zpátky je také Enea Bastianini (Ducati Lenovo Team), jehož jsme neviděli závodit od zahajovacího podniku v Portugalsku, kde si po pádu zlomil lopatku. Všichni ještě musí před hlavního lékaře a ten ve čtvrtek o jejich účasti v GP Itálie definitivně rozhodne.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist