Pokud Iannone s odvoláním neuspěje, Aprilia může oslovit Petrucciho

Italský závodník tovární stáje Aprilia MotoGP, Andrea Iannone, má od FIM pozastavenou činnost na osmnáct měsíců za to, že při antidopingové kontrole v Malajsii u něho nalezli nedovolené steroidy (Drostanolone). Ital tehdy, aniž by o tom věděl, snědl kontaminované maso a jeho kariéra je ohrožena. Jelikož Danilo Petrucci u Ducati zřejmě neprodlouží, Aprilia má nyní šanci získat zkušeného jezdce.

Petrucciho manažer Alberto Vergani prozradil italskému serveru GPOne.com, že jeho svěřenec momentálně nefiguruje v plánech Ducati MotoGP. Podle Vergana Ducati již rozhodla a to na základě výkonů jezdců z druhé poloviny sezony 2019, jelikož letos kvůli koronavirové epidemii zatím žádný závod nebyl. To znamená, že tovární Ducati bude chtít jet další sezonu MotoGP s Doviziosem a Millerem s nímž již smlouvu podepsali.

Podle Verganiho tak pro Danila Petrucciho přichází v úvahu dvě možnosti a to přestoupit do světového šampionátu superbiků a závodit v barvách továrny Ducati nebo podepsat s Aprilii a zůstat tím pádem nadále jezdcem MotoGP. Příchod Petrucciho by tak zřejmě znamenal konec pro Chaze Daviese u Ducati WSBK nebo Andrea Iannoneho u stáje Aprilia MotoGP.

Vedení týmu Aprilia MotoGP již dříve potvrdilo, že mají v plánu pokračovat s Aleixem Espargarem a stejně tak s Andrea Iannonem. Ovšem v případě Itala bude záležet na výsledku odvolacího soudu, protože pokud mu trest potvrdí, momentálně platný zákaz činnosti by mu skončil až 16.června 2021. Datum verdiktu odvolacího soudu je neznámý, známý je ale předběžný termín rozjezdu sezony 2020, který by měl být ve druhé polovině července.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 2 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
33.petr přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist