Po problémech v tréninku Tom na 6. místě

Tom Lϋthi dnes na okruhu v Sachsenringu předvedl velmi dobrý výkon a obsadil 6. místo. Sandro Cortese dosáhl na nejlepší výsledek v sezóně – 13. pozici.

Úřadující mistr světa, Tom Lϋthi, se po problémech v pátečních trénincích, rozhodl pro sériový rám. S továrním rámem necítil na technické trati v Sachsenringu potřebnou jistotu. V sobotu zlepšil kvalifikačního čas téměř o 1 vteřinu, přesto náš první pilot zaostal o 0,1 vteřiny za svým loňským maximem. Čas 1‘28,215 však stačil jen na 13. startovní pozici. Tom viděl problém především ve volbě pneumatik, které dle jeho slov v závěru kvalifikace již dobře nedržely.
Do dnešního warm-upu jsme ještě udělali změny v nastavení podvozku. Tyto změny se ukázaly jako správné a Tom dokázal v závodě, jako jediný pilot značky Honda, držet krok s nejrychlejšími závodníky na Apriliích. Po startu se Tom posunul na 9. místo. Dále vpředu odjela pětičlenná skupina. Z té odpadl Kallio a pak také Faubel. O vítězství si to spolu rozdali Pasini, Bautista a Pešek. V tomto pořadí také nakonec projeli cílem, když vítězství Pasiniho nad Bautistou bylo po tvrdém souboji na cílové rovince velmi těsné. Tom jezdil ve trojici s Corsim a Terolem a postupně dojeli nejprve Kallia a pak také Faubela. Náš pilot se zhruba 8 kol před cílem propracoval na 4. pozici, pak ale v jedné zatáčce dostal smyk a propadl se na 7. místo. Nakonec si ještě o 1 příčku polepšil a cílem projel na velmi dobrém 6. místě, se ztrátou 10,5 vteřiny za vítězem a náskokem 16 sekund na druhou nejlepší Hondu v cíli pilotovanou Laiem.
Tom Lϋthi:
„Po dvou problematických dnech se nám pro dnešek konečně podařilo najít dobré nastavení motocyklu. Můj výkon během závodu rostl a dařilo se mi neustále posouvat vpřed. V závěru po smyku v jedné ze zatáček jsem raději trochu zvolnil a nezapojil se tak do souboje o 4. místo. To by bylo dnes pro mě maximem, kterého bych mohl dosáhnout.“
Sandro Cortese již ve třetím závodě za sebou dokázal bodovat, když tentokrát předvedl své sezónní maximum – 13. místo. Sandro měl vynikající kvalifikaci a časem o 0,2 sekundy lepším než Tom obsadil 11. místo. Po dobrém startu pak po celý závod odváděl velmi dobrý výkon a bojoval ve skupině o 9. místo. Nakonec ale podlehl většině svých soupeřů ve skupině. Přesto je jeho dnešní výsledek velmi dobrý a Sandro opět dokázal, že výkonnostně patří do první patnáctky mistrovství světa.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist