Pedrosa potřebuje operaci, testy s KTM teď musí počkat

Po skončení sezony 2018 Španěl Dani Pedrosa uzavřel závodní kariéru jezdce seriálu Grand Prix s tím, že ze světa dvou kol neodejde definitivně, ale bude testovat prototyp MotoGP pro rakouskou KTM. RC16 si vyzkoušel v privátním testu těsně před Vánocemi a jak se ukázalo je to na nějakou dobu také poslední test, jelikož teď musí zaměřit pozornost na svůj zdravotní stav.

Nový zkušební jezdec KTM, Dani Pedrosa, tento týden oznámil, že bude muset podstoupit operaci pravého ramene, takže testy plánované na úvod roku bude muset rakouský tovární tým přehodnotit. Poprvé si prototyp RC16 vyzkoušel koncem prosince v Jerezu a další zkoušky byly v plánu v rámci úvodního předsezonního testu v Sepangu.

Jak Dani Pedrosa ve středu uvedl, došlo u něho k dvojité únavové zlomenině pravé klíční kosti, takže podstoupí operaci s léčbou vlastními kmenovými buňkami, což by mělo zaručit tu nejefektivnější léčbu zlomeniny. Pedrosa v době aktivní závodní kariéry prodělal řadu úrazů, což si teď vybírá svoji daň.

Španěl má nyní ideální možnost zapracovat na léčbě a kmenové buňky jsou rozhodně cestou k plnému zotavení, jelikož buněčná a genová terapie je zcela nová revoluční metoda. Nicméně testy s prototypem KTM teď bude muset na nějakou dobu odložit.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 4 Kč od 2 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
masi přispěl 2 Kč
starýludva přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist