Ohlasy po testování jezdců MotoGP v Barceloně

V Barceloně proběhlo jednodenní testování vybraných týmů MotoGP, Moto2 a Moto3. Jezdci tak měli možnost poprvé si vyzkoušet nový layout desáté zatáčky, se kterým jsou všichni spokojení. Zároveň se nemůžou dočkat testů a prvního závodu v Kataru.

Ohlasy MotoGP - Testování v Barceloně

Joan Mir (Team SUZIKI ECSTAR)

"Cítil jsem se na motorce skvěle. Mám radost, protože jsem odjel spoustu kol a měl jsem také možnost vyzkoušet si novou zatáčku. Je to pro mě důležité kvůli nalezení správné stopy. Když sem v budoucnu s MotoGP přijedeme, budu už mít ponětí, jak tam jet. Byl to produktivní den a těším se do Kataru. Připravovat se budu stejně jako vždy. Mám tvrdé tréninky a snažím se zůstat zdravý."

Fabio Quartararo (Monster Energy Yamaha MotoGP)

"Od Portimaa jsem nebyl na závodní dráze. Mé pocity jsou dobré, všechno šlo jako obvykle. Nový layout zatáčky je trochu odlišný, ale zdá se být v pohodě. Nachází se tak nějak mezi starým layoutem a tím, který používá F1. Líbí se mi. Jsem šťastný, že jsem si mohl sednout na motorku, jsme zase o krok blíže Kataru.

Myslím, že v Kataru to bude díky tomu, že tam budeme testovat, v pohodě. Problém nastane až v Portimau, což je zcela odlišná trať. Už loni to tam bylo na M1 složité. Kvůli Kataru se nestresuju, až v Portimau se ukáže, jak na tom motorka skutečně je. Teď si ale užívám to, že jsem se mohl znovu svézt na GP motorce, a nemůžu se dočkat testů v Kataru!"

Jack Miller (Ducati Lenovo Team MotoGP)

"Cítil jsem se, jako bychom testovali! Jsem rád, že jsem sem mohl dorazit. Okruh v Montmeló je fantastický, zatáčka 10 má teď podobný layout jako v minulosti. Udržíme si v ní rychlost, asfalt má navíc dobrou přilnavost, takže těm, co ho dělali, dávám 10 bodů z 10. Je skvělé, že jsem mohl na trati opět kroužit s dalšími skvělými jezdci a těším se, až se za pár dní setkáme v Kataru.

Je to trať, na které si závodění užívám, ale zatím se mi na ní moc nedařilo. Přijedu tam ale se sebevědomím. Budeme muset udělat v krátkém čase spoustu práce, na tu výzvu se však těším."

Pol Espargaró (Repsol Honda Team)

"Bylo tak cool si po tak dlouhé době vrátit zpět a vidět své rivaly, ale i jezdce z Moto2 a Moto3 bojovat proti sobě! Začínám cítit závodního ducha. Všechny zimy jsou dlouhé, ale tahle extrémně. Všichni totiž čekáme na chvíli, až budeme moct znovu nasednout na motorku a uvidíme, kde mají ostatní mezery, kterých budeme moci třeba využít. Dostal jsem příležitost se obléknout do barev Hondy, což je velká zodpovědnost. Je to ale moment, o kterém jsem v mé kariéře vždy snil.

Během zimy jsem hodně jezdil na motokrosové motorce. Měsíc, možná měsíc a půl, jsem jen jezdil a hodně si to užíval. Nikdy jsem nebyl tolikrát na motokrosu jako teď. Každý rok zkouším během zimy něco jiného, abych se zlepšil a byl lepším jezdcem, a myslím, že tentokrát mi v tom pomůže právě motokros."

Informace o redaktorovi

Andrea Štipčáková - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 3 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
Mistr-kat přispěl 3 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist