Ohlasy MotoGP na brněnský závod (3)

Dokončení jezdeckých ohlasů na Grand Prix ČR třídy MotoGP.

Shinya Nakano (14. místo – Honda/Michelin):
Celý víkend jsme měli problém s vibracemi předního kola. Dnes ráno jsme zkoušeli tento problém odstranit výběrem tvrdší pneumatiky a měli jsme trochu štěstí, ale po několika kolech závodu se to vrátilo a to znamenalo, že jsem nemohl jezdit tak tvrdě jak jsem chtěl. Je jasné, že motor našeho motocyklu má potenciál, ale náš problém zapříčiňuje, že nemůžeme plně využít jeho výkonu. Zítra máme velmi důležitý test k vyřešení problému s vibracemi. Chtěl bych najít lepší rychlost v zatáčkách, abych dokázal zlepšit své výsledky v poslední části sezóny.
Kurtis Roberts (15. místo – KR212V/Michelin):
Byl to obtížný závod od svého začátku. Namísto toho, abych v jednom kole předjel Tamadu a Silvu, trvalo mi to kol několik. Jejich motocykly jsou v tuto chvíli o hodně rychlejší než naše motorka. Já jsem je vždy v zatáčkách předjel a oni mi to tam dali zpět na výjezdu ze zatáčky nebo při jízdě do kopce. Bylo to frustrující. Zdrželo mě to čtyři nebo pět kol, jinak bych jezdil s Nakanem. Pak jsem bojoval s pneumatikami. Nakonec jsem Nakana dojel, ale musím říct, že on měl stejné problémy s pneumatikami jako já. Pak vibrace a přilnavost ještě zesílily. Udělal jsem tedy jen vše, co jsem udělat musel abych dojel patnáctý. Stále ztrácíme na zrychlení a maximální rychlosti. Jinak na vjezdu do zatáček to je dobré. Doufám, že brzo přijdou nějaké aktualizace v motoru.
Ivan Silva (16. místo – Ducati/Bridgestone):
Především chci říci, že jsem od tohoto závodu moc neočekával, ale zároveň jsem rozrušený mým výsledkem. Měl jsem dobrý start, ale zpočátku jsem měl nějaké problémy, protože s plnou nádrží nebyla ovladatelnost motocyklu dobrá. Bohužel neznám dobře jízdu s takto silným motocyklem. Asi po osmém kole mě navíc začala dost bolet ruka. Rozhodl jsem se stabilizovat svou rychlost a shromažďovat energii na závěrečný souboj s Tamadou, kterého jsem chtěl chytit a předjet. Další pozitivní z tohoto závodu bylo, že pneumatiky Bridgestone odvedly dobrou práci, od startu až do cíle bez jakéhokoliv zhoršení. Chtěl bych poděkovat Pramacu a týmu, že jsem dostal tuto šanci závodit.
Makoto Tamada (17. místo – Yamaha/Dunlop):
Toto je velké zklamání. Po mém osmém místě v Laguna Sece jsem očekával omnoho lepší výsledek. Vybral jsem si jinou pneumatiku než kterou použil Sylvain. V ranním Warm Upu to bylo dobré, ale v závodě jsem nemohl tvrdě jezdit již po asi pěti kolech. Byla to bitva vůbec udržet se na motocyklu, protože jsem neměl vůbec žádnou přilnavost, zadní kolo mi létalo do všech stran. Nyní chci zapomenout na tento závod a doufat, že v Misanu získám výsledek, který mě uspokojí stejně jako v Laguna Sece.
Colin Edwards (nedokončil závod – Yamaha/Michelin):
I když papírově jsem měl začátek závodu dobrý, necítil jsem se příliš dobře. Zkoušeli jsme nový startovací systém, který měl pracovat dobře, ale v shonu na roštu jsem uvolnil spojku trochu brzy, otáčky motoru klesly a já musel opětovně reagovat. Každopádně se to nakonec povedlo a já jel co nejtvrději to na začátek závodu šlo. Věděl jsem, že v některých částech bude motorka fungovat a navíc jsem se dostal za De Punieta. Vyjel jsem ze třetí zatáčky a zatočil do čtvrté. Sledoval jsem ho a najednou mi podklouzlo přední kolo a já byl na zemi. Je to již dlouho, co se mi stalo něco podobného, ale přestože to bylo na začátku závodu, tak si nemyslím, že to bylo pouze vlivem chladných pneumatik. Udělal jsem chybu a jsem opravdu zklamaný. Nyní máme nějakou důležitou práci, kterou je potřeba během testů udělat, abychom v Misanu měli lepší víkend.
Marco Melandri (nenastoupil k závodu z důvodu zranění 5. a 6. obratle – Honda/Bridgestone):
Bylo frustrující sledovat závod z boxové zdi, zvláště pak, protože jsem přes léto tvrdě pracoval na vyléčení zraněného kotníku. Krk mě trochu bolel od havárie v Laguna Sece, ale nikdy jsem nepomyslel na to, že by mi to znemožnilo start zde v Brně. Bohužel v pátek ráno jsem měl otok u pátého a šestého obratle, což vyvolalo tlak na nerv a já ztratil všechnu sílu v ruce. Nyní myslím jen na to jak se co nejrychleji uzdravit a připravit se na závod v Misanu.

Informace o redaktorovi

Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist