Ohlasy jezdců MotoGP na Brno (1)

Tradiční ohlédnutí za závodem třídy MotoGP obstarají opět jezdecké ohlasy. Dnes začneme první jezdeckou sedmičkou v cíli závodu, který v Brně sledovalo 84 125 diváků.

Loris Capirossi (1. místo – Ducati)
Byl to pro mě neuvěřitelný víkend. Po pátečním tréninku jsem chtěl usednou do letadla a odletět zpět domů do Monaka, protože motocykl nepracoval dobře. Pak jsme ovšem všichni odvedli za podpory Bridgestonu ohromnou práci. Včera jsem si vyzkoušel závodní pneumatiky a zjistil jsem, že jezdím v dobrém tempu. Řekl jsem tedy svému týmu dnes ráno, že chci mít dobrý start, během prvních kol tvrdou jízdou všem ujet, a že chci vidět na tabuli z boxů, jak můj náskok narůstá. Chtěl bych z celého srdce poděkovat celému týmu a všem sponzorům, kteří nám pomáhají. Samozřejmě mne také mrzí má smůla v Barceloně. Třítýdenní volno před tímto závodem mi dovolilo odpočívat a načerpat fyzickou kondici, přijel jsem proto sem na sto procent připravený. Nechci mluvit o šampionátu, v posledních pěti závodech chci odvádět co nejlepší práci a uvidíme jak to dopadne. Člověk nikdy neví. Budu zde zítra testovat, vyzkoušíme nějaké nové pneumatiky a pak odpoledne možná budu testovat novou osmistovku. Dnes budu spát vzrušením jako dítě.
Valentino Rossi (2. místo – Yamaha)
Byl to dobrý závod, s víkendem jsem spokojený. Když jsem startoval z první pozice, věřil jsem, že mohu vyhrát, ale Loris byl dnes o hodně rychlejší než my všichni ostatní, nemohl jsem uvěřit tomu, jaký si udělal náskok. Nejezdil jsem dnes nejlépe, stále jsem měl několik problémů. V každém případě jsem byl schopný zajet dobrý závod a bojovat až do konce. S Pedrosou to byla ohromná bitva, mnoho dobrých předjíždění, byla to veselá zábava. Zvláště pak poté, co jsem ho definitivně předjel. I když jsem nevyhrál, je to pro šampionát velmi důležitý výsledek. Jsem nyní třetí a doháním Pedrosu s Haydenem. Po tomto víkendu je pro nás situace s motocyklem a pneumatikami jasnější. Nyní máme dva dny testování, při kterých budu zkoušet nové díly, které by mi měly pomoci ve finálových závodech této sezóny. Tento víkend moje M1 fungovala dobře od pátečního rána. Je vidět, že všichni v Yamaze tvrdě pracovali, chtěl bych jim všem poděkovat. Je tady pět závodů, ve kterých se může pět jezdců stát šampiónem, myslím si tedy, že to bude vzrušující konec sezóny.
Daniel Pedrosa (3. místo – Honda)
Myslím si, že jsem absolvoval ohromný závod a třetí místo je pro mě velmi dobré, protože jsem startoval až z devátého místa. Měl jsem dobrý start, i když si myslím, že to mohlo být ještě lepší. Mohl jsem do první zatáčky předjet více soupeřů. Když jsem dojel Valentina, raději jsem vyčkával, protože to bylo teprve na začátku závodu. Capirossi byl již pryč, on jezdil na nás dnes velmi rychle. Bojoval jsem tedy o druhé místo, několikrát jsem dobře předjížděl, několikrát velmi agresivně. Byla to velmi tvrdá jízda. Tři kola před koncem jsem udělal v jedné zatáčce chybu a ztratil jsem druhou pozici, kterou jsem již nedokázal získat. Rozhodl jsem se tedy v posledním kole neriskovat a skončit třetí. Těším se na další závody.
Kenny Roberts jr. (4. místo – KR211V)
Jízdní vlastnosti ještě nejsou nejlepší, plná palivová nádrž mě v začátku hodně ovlivnila. Jel jsem co nejtvrději to šlo, nemohl jsem však brzdit a přidávat plyn tehdy, když jsem to potřeboval. Ztratil jsem proto v prvních kolech několik pozic. Jakmile začalo ubývat palivo, bylo vše lepší. Jezdil jsem ve skupině a na konci jsem měl příležitost je předjet, tak jsem to udělal. Byl jsem na správném místě ve správný čas. Nickyho jsem za sebou nechtěl vidět, on vede šampionát a já vím, že každý bod je cenný. Měl jsem příležitost předjet Caseyho a později ve stejném kole i Marca. Když jsem je předjel, pokusil jsem se získat náskok, ale nešlo to. Soustředil jsem se tedy na to, abych je udržel za svým motocyklem. Zítra při testování potřebujeme vyřešit několik věcí. Chtěl jsem dojet do pěti sekund od vítěze, ale nepodařilo se to.
Marco Melandri (5. místo – Honda)
Když uvážím z jakého místa jsem startoval. Musím být spokojený. Nicméně jsem na tomto okruhu očekával lepší výsledek. Po dobrém startu jsem postupoval skrz jezdecké pole, až jsem se dostal na čtvrtou pozici. Měl jsem dobrý rytmus, ale nemohl jsem přidat, když jsem to potřeboval. Pedrosa a Rossi mi odjeli a já je nemohl znovu dohonit. Sice jsem snížil svůj odstup od Nickyho o čtyři body, ale chtěl jsem lepší výsledek. Celý tým odvedl dobrou práci.
Casey Stoner (6. místo – Honda)
Byl to těžký závod s mnoha předjížděním, někdy i třikrát během jednoho kola. Na konci jsem již neměl dobrou přilnavost zadní pneumatiky, a tak jsem nemohl bojovat s Melandrim a Robertsem o čtvrté místo. Pneumatika se poničila, když jsem uvízl bojem ve skupině s Haydenem. Hodně jsem si zazávodil, ale spokojený bych byl s lepším místem. Měl jsem dobrý start a ve druhé zatáčce jsem byl čtvrtý. Pak jsem klesl až na sedmé místo. Potřeboval jsem se dnes ráno napít extra Red Bullu, abych se vzpružil před závodem.
John Hopkins (7. místo – Suzuki)
Řekl bych, že to byl můj pravděpodobně nejlepší závod této sezóny. Není to sice můj nejlepší výsledek, ale co se týká všeho ostatního, bylo to nejlepší. Po startu jsem byl schopný zavěsit se za vedoucí skupinu a odtamtud jsem měl možnost pokusit se předjíždět jednoho chlapce po druhém. Při nájezdu do posledního kola jsem věděl, že mohu zaútočit na Nakana i Haydena. Udělal jsem několik manévrů a oba je dostal. Pak jsem je až do cíle blokoval. Bylo to dobré a jsem s tímto výsledkem spokojený. Chtěl bych za tento víkend velmi poděkovat mému týmu, on odvedl ohromnou práci. Teď máme dva týdny pauzu a tak si můžu odpočinout. Pak musím být připravený na tři zaoceánské závody. Všechno to budou pro nás dobré okruhy a tak bych tam chtěl končit na horních bodovaných pozicích.

Informace o redaktorovi

Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist