Ohlasy GP: Jorge Martin v Le Mans potvrdil, že je sprinterským králem

Jorge Martin je ve sprintech téměř neporazitelný. Pro vítězství si dojel i v Le Mans a navýšil tak své vedení v šampionátu na osmadvacet bodů. Marc Márquez ukazuje, že i s ním se musí v souboji o titul počítat. Po heroickém startu, kdy se ze třináctého místa během několika zatáček posunul na čtvrtou pozici, si dojel pro stříbro. V tabulce celkového hodnocení je momentálně šestý. Jako třetí pak projel cílem Maverick Viňales.

MotoGP - Sprinterský závod / Michelin® Grand Prix de France 2024

1. Jorge Martin (Prima Pramac Racing) - MS 1. místo ... 104 bodů

„Ze všeho nejdříve bych rád poděkoval fanouškům, jsou fantastičtí. Mám velkou radost. Tempo bylo neskutečné, ale věděl jsem, že to takové bude. Trochu jsem se obával Marca Bezzecchiho, zajížděl skvělá kola. Pak ale havaroval. Já jsem si i nadále udržoval konstantní tempo a dojel si pro vítězství. Zítra to bude jiný závod, počasí má být jiné. Ale dnešní den si chci užít."

2. Marc Márquez (Gresini Racing MotoGP) – MS 6. místo … 69 bodů (- 35)

„Perfektně jsem odstartoval. Měl jsem vážně štěstí, že jsem tam mezi ostatními našel volný prostor. Málem jsem se dostal do sendviče mezi Bagnaiu a Bastnianiniho, ale naštěstí se tak nestalo. Mám radost, tempo máme dobré. Zítra nás čeká velká výzva. Uvidíme, zda nebude pršet. Spát se mi dnes ale bude hezky.“

3. Maverick Viňales (Aprilia Racing) - MS 5. místo ... 70 bodů (- 34)

„Od začátku závodu jsem měl problém s přehříváním zadní pneumatiky. Musíme zjistit, kde byl problém. I tak nás ale výsledek těší. Přestože motorka nebyla zcela v pořádku, dojeli jsme si pro pódium, a to je velmi pozitivní. Zítra zkusíme jet od začátku závodu opět ve vedoucí skupině."

Informace o redaktorovi

Andrea Štipčáková - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist