Oba naši piloti znovu na bodech

I přes vyjetí z trati v druhé polovině závodu se Tom dokázal probojovat na 8. místo. Sandro si dojel pro 2 body za 14. pořadí.

Tom Lϋthi do závodu startoval z 10. místa, když v kvalifikaci zaostal o 1,3 vteřiny za vítězným Bautistou. Tento odstup již na krátkém okruhu v Donigtonu naznačoval, že absolutní špička asi nebude v závodě pro Thomase dosažitelná. Tom neměl příliš dobrý start a v prvních kolech se pohyboval ve druhé desítce pořadí. Vpředu okamžitě po startu ujel Bautista, který také suverénně zvítězil. Za ním po celý závod bojovala dvojice Kallio, Pasini a první z nich si po předjížděcím manévru v poslední zatáčce dojel pro 2. místo, Pasini skončil třetí. Tom se propracovával do první desítky a když útočil na v té době 8. Corsiho, bohužel nedobrzdil do zatáčky a vyjel z trati. Tímto ztratil několik pozic, ale zabojoval a dokázal se propracovat na konečné 8. místo, opět jako nejlepší pilot na Hondě.
Tom Lϋthi:
„Bohužel se mi moc nepovedl start a nezachytil jsem se za rychlejšími závodníky. Pak se mi po tvrdých soubojích podařilo propracovat vpřed, ale chybou, která pramenila z nasazení, jsem se propadl. Jsem rád, že jsem v závěru opět předjel několik soupeřů a skončil na 8. místě. Na tempo první skupiny jsem ale dnes neměl.“
Sandro Cortese se v začátku závodu držel za Thomasem a v jednu chvíli byl na 12. místě. V druhé polovině však již nestačil tempu skupiny a ztratil s ní kontakt. V závěru se mu nakonec podařilo propracovat se na 14. místo a ve druhém závodě za sebou získat 2 body. Po prvních závodech letošní sezóny, kdy Sandro na nadějných pozicích několikrát havaroval, tak věříme bude nyní dále pokračovat v sérii dobrých výkonů korunovaných bodovanými umístěnými.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist