Nizozemský závod vyhrál Viňales. Márquez navýšil svůj náskok ve vedení šampionátu

Maverick Viňales má po smolném začátku sezóny důvod k radosti. V Assenu si dojel pro své první letošní vítězství, a díky pětadvaceti bodovému zisku se posunul na sedmou příčku v celkovém hodnocení šampionátu. Spokojenost vládne také v týmu Marca Márqueze, který projel cílem jako druhý v pořadí a upevnil si pozici lídra mistrovství světa. Své druhé pódiové umístění v královské kubatuře si pak užil Fabio Quartararo, jenž skončil na třetím místě.

Velká cena Nizozemska - Závod MotoGP

1. Maverick Viňales (Monster Energy Yamaha MotoGP) - MS 7. místo ... 65 bodů (- 195)

"Je to jako sen. Tahle sezóna je pro mě velmi obtížná, už třikrát jsme na okruzích, kde jsem si myslel, že by se nám mohlo dařit, skončil mimo trať. V Katalánsku jsem se na motorce cítil dobře a tak jsem se snažil si tento pocit přenést i sem do Assenu. Jsem strašně vděčný svému týmu, který tady o víkendu odvedl skvělou práci a velmi dobře motorku připravil na poslední kola závodu. Byl jsem silný, a to i v soubojích jeden na jednoho na brzdách, kdy jsem věděl, že můžu předjíždět. Myslím, že se mi povedlo sejmout z nás díky vítězství trochu tlaku. Řekl bych, že se nám teď bude pracovat uvolněněji. Pro Yamahu i pro mě samotného je velmi důležité, že jsme opět stáli na tom nejvyšším stupínku na pódiu. Věděli jsme, že potenciál k tomu máme, jen se nám zatím nedařilo jej ukázat. Vždycky se to musí sejít, za úspěchem stojí jak tým, tak jezdec a motorka. Na Sachsenringu bývám většinou rychlý, rozhodně ze sebe vydám to nejlepší."

2. Marc Márquez (Repsol Honda Team) - MS 1. místo ... 160 bodů

"Celkově vzato byl pro nás tento víkend v Assenu úžasný. Do závodu jsem vyrazil s měkkou zadní pneumatikou a skončil jsem na pódiu, což beru jako vítězství. Podařilo se nám totiž navýšit náskok v šampionátu. Viñales byl rychlejší než já. Snažil jsem se ho alespoň držet a vyhnout se tak závěrečnému souboji s Quartararem. V posledních kolech byl Viñales rozhodně rychlejší než já, gratuluji mu k vítězství. Co je pro nás nejdůležitější je to, že jsme navýšili náš náskok ve vedení šampionátu, a to na okruhu, který pro nás bývá náročný. Děkuji Assene, uvidíme se příští rok!"

3. Fabio Quartararo (Petronas Yamaha SRT) - MS 6. místo ... 67 bodů (- 193)

"Byl to skvělý víkend, závod byl však hodně náročný. Dokonce jsem ho vedl a byl to jeden z nejlepších okamžiků v mém živodě. Když jsem byl malý, na závody jsem se jen díval, ale teď jsem jeden z nich vedl. Když mě pak předjeli, věděl jsem, že nemám kvůli mým problémům s rukou na to vzít si vedení zpět. Skupinka pronásledovatelů však byla dostatečně daleko, a tak jsem se snažil držet si od ní odstup a pojistit si místo na pódiu. Ruka mě hodně bolela, motorka se pode mnou kvůli hrbolům na trati a silnému větru dost hýbala.
I tak jsem ale opět skončil na pódiu a včera jsem si vyjel pole position, nemůžu být šťastnější. Na začátku sezóny v Kataru jsem si stanovil za cíl pravidelně se umísťovat v top desítce, pomalu však naše cíle zvyšujeme. Těším se do Německa."

Informace o redaktorovi

Andrea Štipčáková - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 8 Kč od 4 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
.shgR_ přispěl 2 Kč
masi přispěl 2 Kč
davidmestak přispěl 2 Kč
MiroSz63 přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist