Nakano se s Kawasaki loučil v top ten

Dalším umístěním zeleného stroje Kawasaki Ninja ZX-RR v elitní top ten znamenalo loučení Shinya Nakana s továrním týmem Kawasaki.

Japonský jezdec Shinya Nakano se ve španělské Valencii rozloučil s továrním týmem Kawasaki Racing sedmým místem v posledním závodě MotoGP 2006. Nakano jel po startu v těsném závěsu za Valentino Rossim a Nicky Haydenem, jejich kolize, krátce po startu, se Japonec zalekl a mírně zvolnil, což mělo za následek propad jezdeckým polem, nicméně během krátké chvíle dokázal znovu získat ztracené pozice a usilovně bojovat o své další umístění v elitní top ten. O šesté místo, na kterém Shinya jezdil po havárii Chrise Vermeulena, přišel až v závěru závodu, kdy jej předjel domácí Toni Elías.
Shinya Nakano
Byl to těžký závod na závěr sezóny. Od startu jsem jezdil za Valentinem a měl jsem šanci jej předjet, ale hodně bych riskoval. Nechtěl jsem do něj vrazit, když bojoval o titul. Pak ovšem přede mnou havaroval, když stejně jezdil na místě, které mu zaručovalo až druhé místo v šampionátu. Nechal mě tím samotného v boji s Chrisem Vermeulenem. Nebylo možné předjíždět, měli jsme stejný problém ve stejných místech. Pak on špatně brzdil a vyjel do štěrku. Uprostřed závodu jsem začal mít stejné problémy s vibracemi jako jsem měl v tréninku. Když mě dojel Elías, byl jsem kvůli tomu neschopný bránit mé šesté místo. Jsem zklamaný, že jsem poslední závod nedokončil v nejlepší pětce, ale jsem také šťastný, že jsem po třech závodech konečně viděl cíl závodu. Rád bych velmi poděkoval všem v týmu a všem u Bridgestone. Děkuji jim za jejich vynikající práci během celé sezóny.

Informace o redaktorovi

Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist