McWilliams končí v MotoGP

Jak jsme naznačili včera, Jeremy McWilliams odchází po deseti letech ze seriálu Mistrovství Světa silničních motocyklů.

To co jsem včera naznačil v článku o Jeremy McWilliamsovi se stalo skutečností – jezdec z irského Belfastu žijící však nyní v Newtownabbey, podepsal dvouletou smlouvu s týmem Paula Birda, za který bude na motocyklu Honda CBR 1000RR jezdit vedle Gary Masona a Michaela Lavertyho britský superbikový šampionát.
"Již několik posledních sezón jsem chtěl v British Superbike závodit, ale čekal jsem na správnou dobu a správný tým," řekl čtyřicetiletý Jeremy McWilliams, který za posledních deset let nastoupil k více jak 150. závodům v Mistrovství Světa silničních motocyklů, kde vystřídal motocykly Honda, Yamaha, Proton a Aprilia. "Tým Stobart Honda je právě ten správný tým, který se ke vstupu do BSB dokonale hodí. Musím poděkovat Paulovi za tuto šanci. Můj letošní cíl je jediný – vyhrát titul. Udělám vše, abych tento cíl dosáhl. Čeká na mě několik okruhů, které jsem nikdy neviděl, dokonce i ty, které znám, se za poslední roky změnily. Mnoho okruhů bude pro mne nových a bude se je potřeba nejprve naučit. To je ale něco, co mi vždy šlo rychle a tak by to nemělo být problém. Jsem rád, že budu opět jezdit pro Hondu na konkurenceschopném motocyklu.“
Spokojený je pochopitelně i majitel týmu Paul Bird, který po čtyřech letech neopouští pouze motocykly Ducati, ale i název "Monstermob". V názvu týmu se od letošní sezóny objeví již pouze dopravní firma pana Eddie Stobarta.
"Jeremy byl pro mne vždy mužem číslo jedna a především jemu jsem nabídl místo v týmu," řekl Paul Bird. "Samozřejmě jsem se zajímal o Shakey Byrna a Gregorio Lavillu, ale to pouze protože jsem nedoufal, že by jezdec Jeremyova kalibru podepsal smlouvu s mým týmem. Trvalo to dlouho a stálo to mnoho trpělivosti, ale jsem nadšený, že mám jeho služby. On je jezdec s mnoha zkušenostmi, on přinese do týmu novou dimenzi."

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist