Lukáš Pešek po závodě v Misanu

Lukáš Pešek havaroval v závodě Grand Prix San Marina při boji o pódium. Přečtěte se jeho bezprostřední dojmy po příjezdu do boxů.

Lukáši, ve velmi dobře rozjetém závodě přišel tři kola před cílem pád, co se vlastně stalo?
Já jsem byl už v nájezdu do té předcházející zatáčky trochu dlouhý na brzdy, netrefil jsem ideální stopu, ulítnul mi zadek a následoval pád. Ten pád nebyl nijak vážný, ale hrozně jsem se nadřel než se mi podařilo motocykl znovu nastartovat a ztratil jsem tím příliš mnoho času.
Vypadalo to, že tě už trochu rozhodila kolize se Simone Corsim v 18 kole?
Já myslím, že ta kolize byl klíčový okamžik závodu. Závod se pro mě vyvíjel velmi dobře a těch 6 kol před cílem jsem měl pocit, že mám na to abych se vydal stíhat Pasiniho a bojoval o vítězství v závodě. Nemohl jsem se ale dostat před Corsiho, který mě blokoval a když jsem se ho snažil na rovince předjet tak do mě dokonce najel. Ta kolize mě samozřejmě rozhodila, musel jsem trochu ubrat, propadl jsem se na páté místo a dvě kole poté následoval ten pád.
V celkovém pořadí jsi klesl na čtvrté místo, mění se nějak tvoje taktika pro závod v Portugalsku?
Ne, taktiku zatím neměním, pojedu znovu na stupně vítězů. Do konce sezony ještě zbývá pět závodů a jak je vidět v té naší skupině se může v každém závodě stát cokoli, takže souboj o celkové pořadí vidím stále otevřený.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist