Lukáš Pešek o Velké ceně Malajsie

Lukáš Pešek skončil v Grand Prix Malajsie na šestém místě, s výsledkem je po průběhu závodu nakonec spokojený.

Tovární jezdec Derbi Lukáš Pešek dnes na okruhu Sepang vybojoval deset bodů do celkové klasifikace Mistrovství světa 125 ccm. V závodě na okruhu Sepang, do kterého startoval ze druhé řady, se nejprve propadl až na sedmnácté místo. Pak však změnil styl jízdy a začal postupovat jezdeckým polem, až se v závěru závodu dostal do skupiny bojující o druhou pozici. Když v posledním kole poslal do štěrku Ital Pasini Němce Corteseho, posunul se český jezdec na šestou pozici, na které také nakonec projel cílem.
Lukáš Pešek se zpět do vlasti vrátí v pondělí před třináctou hodinou. Přímo na ruzyňském letišti poté proběhne tisková konference, jejíž hlavní částí bude podpis smlouvy s týmem Emmi Caffe Latte Aprilia, za který Lukáš pojede příští rok závody šampionátu Gran Prix 250 ccm.
Lukáš Pešek
“Začátek dnešního závodu se mi vůbec nevydařil. První 3 kola nešla motorka do otáček, chyběl mi potřebný výkon a propadal jsem se startovním polem. Ve druhém kole jsem měl kolizi, byl jsem vyhnaný ze stopy, pral jsem se s motorkou a hledal způsob jak zrychlit. V dalším průběhu závodu jsme měl ještě několik kolizí, ale začal jsem řadit úplně jinak, zrychloval jsem a v závěru závodu už jsem byl schopen jet podle svých představ. Jel jsem na 110 procent, ale nakonec z toho bylo jen 6. místo i když to dnes, vzhledem k průběhu závodu, považuji za úspěch.“

Informace o redaktorovi

Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist