Lukáš Pešek o VC Valencie

Lukáš Pešek ukončil kariéru v Grand Prix 125 pátým místem ve španělské Valencii, již tento týden ovšem bude testovat Aprilii 250 svého nového týmu Emmi Caffe Latte Aprilia.

Lukáši, poslední závod letošní sezóny. Jak se ti dnes jelo?
Start se mi klasicky příliš nepovedl, trochu jsem se tam zamotal a propadl jsem se až někam kolem desátého místa. Jelo se mi ale velmi dobře a poměrně rychle jsem se propracoval dopředu. Tou stíhací jízdou jsem si ale dost opotřeboval pneumatiky, takže od půlky závodu jsem se docela klouzal. Nejtěžší dnes byl asi souboj s Pasinim, já jsem se před něho nemohl dostat a trochu jsem se tam zaseknul. V průběhu závodu jsem si myslel že bychom se mohli daleko dřív dotáhnout na Talmacziho a Faubela, ale nešlo tak rychle jak bych si představoval. Jinak bych ten závod hodnotil pozitivně, jsem rád že jsem dokončil v té čelní skupině a ta šance na lepší umístění tam dnes prostě nebyla.
Nakonec tedy celkově 4.místo, jsi s letošní sezonou spokojen?
Já jsem hrozně rád, že jsem obsadil celkově 4. místo. Je vidět, že se postupně někam posunuji. A mám také radost, že jsme obsadili 3. místo v poháru konstruktérů.
Který moment letošní sezony byl pro tebe ten nejlepší?
Nejlepší byla samozřejmě obě vítězství a také závod v Brně. Ta atmosféra, kterou mi fanoušci vytvořili byla užasná a moc jsem ten závod užil.
Který naopak ten nejhorší?
Nejhůř jsem se asi cítil po závodě v Anglii. Tam se mi vůbec nedařilo a ten závod byl pro mne velkým zklamáním.
Jaké jsou tvé plány pro nejbližší budoucnost?
Od zítřka už začínám pracovat na nové sezoně. Mám setkání s novým týmem, s novými mechaniky a od úterý začínám testovat dvěstěpadesátku. Už se moc těším jaké to bude. Ta motorka má mnohem větší výkon a pro mě to bude zase něco relativně nového.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist