Lorenzo po operaci

Vítěz poslední Velké ceny třídy MotoGP, jezdec týmu Fiat Yamaha Jorge Lorenzo se podrobil v pondělí odpoledne operaci pravé ruky.

Důvodem byly velké bolesti způsobené kompartementálním syndromem které mu ztěžovaly řízení vlastně už od začátku sezóny. Tahle nepříjemná a mezi motocyklovými jezdci poměrně častá záležitost je způsobená zvýšeným tlakem v měkkých tkáních následkem poranění. Přestože Lorenza bolely obě ruce, nakonec padlo rozhodnutí operovat jen jednu ruku.
Operaci provedl Dr. Xavier Mir, šéf chirurgie ruky v Institutu Universitari Dexeus v Barceloně. Podle jeho vyjádření se všechno povedlo dobře a ruka se rychle hojí. Vzhledem k okolnostem se dá předpokládat, že Jorge bude do příštích závodů v Číně, tedy do 4. května, v pořádku.

Jorge Lorenzo „Měl jsem trochu strach před operací, ale teď už je to dobré. Vypadá to, že se všechno povedlo tak jak jsem doufal. Bylo to těžké rozhodnutí, ale asi jediné správné. Závody v Číně jsou sice brzy ale stále mám čas dát se dohromady. Bolelo to během všech tří letošních závodů a chvílemi bylo opravdu těžké jet naplno. Zatím jsme se rozhodli operovat jen jednu ruku, protože zotavení by mělo být rychlejší než kdyby se dělaly obě. Další hodnocení uděláme po příštích závodech.
Teď se vracím do Londýna, kde budu mít nějaký čas na doléčení a pak už je na pořadu Čína. A tam pojedu i kdybych měl řídit jednou rukou.“

Informace o redaktorovi

TZ - (Odebírat články autora)
Tomas Mysliveček - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist