Kuba Kornfeil jede Grand Prix v Misanu

Vítěz letošní série Red Bull Rookies Cupu, český jezdec, Jakub Kornfeil, pojede tento víkend závod mistrovství světa silničních motocykl, Grand Prix San Marina na okruhu v Misanu v kubatuře do 125 ccm.

Mladý český jezdec Jakub Kornfeil pojede v týmu Loncin jako náhradník za francouzského jezdce Alexise Masboua, který je zraněn.
Francouz Masbou se zranil nejdříve při brněnském warm - upu (na pravé noze), snažil se své zranění vyléčit a nastoupil tak i v USA. Zde při tréninku znovu upadl, a poranil si kotník.
A jelikož závod o uplynulém víkendu pro velké bolesti nedokončil: "Měl jsem hrozné bolesti a tím také problém se vůbec koncentrovat na závod", vysvětloval Alexis Masbou, tak je nyní jeho motorka volná.
Kuba Kornfeil tak bude v Misanu týmovým kolegou japonského jezdce Tomoyoshiho Koyamy, v roce 2007 celkově třetího jezdce mistrovství světa této třídy, tehdy ale na továrním motocyklu KTM.


Nejlépe dojel sice letos Masbou až jako 21. v japonském Motegi, ale že je jeho motorka dostatečně rychlá, dokázal při Grand Prix Německa, kdy se kvalifikoval 6. časem do 2. řady startovního roštu.


Pro Jakuba Kornfeila je to tak premiéra v opravdovém šampionátu mistrovství světa, když příští rok by měl dle posledních zpráv jezdit tento český talent v italském týmu "Ongetta Team I.S.P.A"., za který letos startovali Lorenzo Zanetti a Andrea Iannone z Itálie. Japonec Takaaki Nakagami a Němec Jonas Folger. 
 

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (8x):



TOPlist