KTM zůstává součástí MotoGP minimálně do konce roku 2026

Ve středu oznámila společnost KTM Motorsports prodloužení smlouvy s Dorna Sports na dalších pět let, takže stroje KTM RC16 uvidíme na startovním roštu královské kubatury minimálně do konce roku 2026.

Rakouský výrobce KTM slavil úspěchy v nižších kubaturách mistrovství světa silničních motocyklů jako 125ccm, 250ccm, později Moto3 a Moto2. V královské kubatuře MotoGP má své prototypy RC16 od roku 2017. Sezona 2021 je jejich pátou v MotoGP, na svém kontě již mají umístění na stupních vítězů. Kromě tovární stáje Red Bull Factory Racing mají rovněž tým satelitní Red Bull KTM Tech 3. KTM má své stroje také v sériích jako Red Bull Rookies Cup a Northern Talent Cup.

„Jsem nesmírně rád, že můžu oficiálně potvrdit tento nový pětiletý kontrakt,“ uvedl Pit Beirer (ředitel KTM Motorsport). „Rád bych této příležitosti také využil k tomu, abych poděkoval Dorně, speciálně panu Ezpeletovi a jeho týmu, protože máme za sebou čtyři společné roky a oni jsou v tomto důležitém sportovním odvětví velkými profesionály. Po několika sezonách jsme náš projekt usadili na velmi pevný základ, takže je pozitivním krokem pokračovat v MotoGP až do roku 2026.“

FOTO: Carmelo Ezpeleta, Dorna Sports CEO, Pit Beirer a Carlos Ezpeleta Dorna Sports MD

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist