Kenny Roberts jr. nejen o závodě ve Valencii

„S Nickym hovoříme stejným jazykem, ale k Valentinovi mám blíž. On je pro mě vítěz zda prohraje, či vyhraje,“ Kenny Roberts jr. po závodě ve Valencii.

V roce 1997 vstoupil do MotoGP legendární Kenny Roberts jako zcela nezávislý majitel závodního týmu. Od té doby spolupracoval s několika továrnami, ale i vyvíjel několik zcela soukromých projektů. Nikdy ovšem nedosáhl na tak vynikající výsledek, jako v letošním roce, kdy jeho jezdec skončil v celkovém pořadí šampionátu MotoGP na šestém místě. Kenny Roberts jr., tedy syn majitele týmu, si šesté místo v celkovém pořadí roku 2006 zajistil ve španělské Valencii, když cílem náročného závodu, jenž se jel za vysokých teplot, přesahujících třicetistupňové hodnoty, projel na osmé pozici.
Kenny Roberts jr.
Myslím, že to byl podprůměrný víkend, nikdy jsem se pořádně nedostal do tempa a nikdy jsem se na motocyklu necítil opravdu klidný. Jestli to bylo mnou nebo motorkou nevím. Věděl jsem proto, že závod bude velmi složitý, zachránilo by mě, kdyby se motocykl zlepšil, nebo kdybych já začal jezdit jinak. Pokusil jsem se o co šlo, ale nikdy jsem nezískal dostatečnou důvěru v přilnavost. Viděl jsem Caseyho jak havaroval a věděl jsem, že on je jediný, kdo mě mohl ohrozit v celkovém pořadí. Rozhodl jsem se proto pouze dokončit závod a získat co možná nejvíce bodů. Šestá pozice je pro tento tým při prvním roce s novým motocyklem dobrá. Pokud bude pokračovat spolupráce i v novém roce, můžeme se dostat do první pětky, což je i můj cíl. Rád bych poblahopřál Nickymu k titulu, ale cítím s Valentinem. S Nickym hovoříme stejným jazykem, kamarádíme spolu, ale k Valentinovi mám blíž. Společně jsme pracovali pět let v závodním bezpečnostním výboru. On je pro mě vítěz zda prohraje, či vyhraje. Všichni to víme. Příští rok se vrátí silnější. Ovšem Nicky jezdil celý rok dobře, stabilně a zaslouží si vyhrát šampionát. Byl to zábavný rok a již se těším na zlepšení v tom dalším.

Informace o redaktorovi

Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist