Kawasaki Racing a Jerez

Tým Fuchs Kawasaki Racing před úvodním závodem letošního šampionátu MotoGP.

Do nejdelší sezóny v historii MotoGP se připravuje zasáhnou tým Kawasaki Racing, který v letošní sezóně nasadí nezměněnou jezdeckou dvojici Alex Hofmann – Shinya Nakano. Nové závody v Číně a Turecku, či návrat na Lagunu Seca, prověří vedle plejády dalších týmů i tento zelený tým, který během zimních testů připravoval svou novinku „Big Bang“. Tento řadový čtyřválec, který měl svou premiéru v únoru, již několikrát ukázal svou budoucnost, přesto je otázkou, jak se prosadí mezi startovním polem plným motocyklů Honda a Yamaha. Velkou změnou je v týmu Kawasaki Racing i příchod dlouholetého technika továrny Yamaha, ale především velmi uznávaného a zkušeného Ichiro Yody, tedy muže jenž stál v povzdálí projektu Yamaha YZR M1. Novou tváří v týmu je i nový šéf týmu Shinyi Nakana, kterým se stal Fiorenzo Fanali.
Shinya Nakano
Mám rád okruh Jerez s jeho množstvím fanoušků, je to vynikající začátek nové sezóny. Máme ze zdejších testů mnoho dat, jak s novým motorem, tak s novým podvozkem. Dobrý podvozek je na tomto okruhu důležitý, je tam totiž mnoho náhlých změn směru jízdy. Zde nemůžete jezdit hodně agresivně, pokud tak jezdíte, většinou jedete pomaleji než chcete. Zvláště se mi líbí poslední část okruhu, je to na tomto okruhu kritická část. Po všech těch testech se již nemůžu dočkat závodu.
Alex Hofmann
Již dlouho jsme nezávodili, bylo to dlouhé čekání vyplněné mnoha testy, ale nyní je zde první závod. Jerez je pro mne dobrý okruh, měl by se hodit i charakteristikám Ninji ZX-RR, zvláště proto, že zde není pro rychlé kolo důležitá maximální rychlost. S novým motorem jsem testoval pouze omezeně, ale můj počáteční dojem je pozitivní, je to definitivní krok vpřed. Chci začít sezónu co nejlépe.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist