Karel Abraham odstartuje z osmé řady. V závěru kvalifikace upadl

Karel Abraham odstartuje do zítřejšího závodu v Misanu z osmé řady, a to i přesto, že během kvalifikačního odpoledne zajel své nejlepší kolo napříč celým víkendem. Jeho čas 1'33,812 však stačil až na 24. pozici na startovním roštu, za ním už skončili jenom Hafizh Syahrin a náhradník za Tita Rabata, Christophe Ponsson.

„Samozřejmě, že jsem dnes z kvalifikace zklamaný, měli jsme na to být lepší,“ je si vědom Karel Abraham, který v závěru první kvalifikace upadl. „Neříkám, že jsem mohl skončit desátý, ale reálně jsem mohl být přibližně devatenáctý. V prvním výjezdu na trať jsem dokázal, že můžu jet opravdu rychle, v tom druhém mě však hodně zpomalil jiný jezdec a měl jsem také problémy s předkem motorky. Mnohokrát jsem ho ztratil, a když jsem pak přijel do nejpomalejší zatáčky na okruhu, náhle jsem ho ztratil úplně. Hodně mě to překvapilo a doteď vůbec nechápu, co se stalo,“ přiznal český závodník.

Do zítřejšího závodu vyrazí z 24. místa, doufá však, že se dokáže probojovat o několik pozic dopředu. „Výsledek je však takový, že jsem ve svém druhém výjezdu na trať nebyl už schopný zajet lepší čas, navíc jsem v posledních minutách o pár pozic klesl. Vím však, že jsme schopní jezdit konzistentní časy, rychlejší, než kluci přede mnou. Znamená to tedy, že bych se zítra mohl o ty tři, čtyři pozice, které jsem dnes ztratil, probojovat výše.“

Informace o redaktorovi

Andrea Štipčáková - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 2 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
masi přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist