Jonas Folger zpět v sedle motocyklu. Testoval v Brně

Když před dvěma týdny kroužily po brněnské trati motocykly značky Honda v čele s mistrem světa Marcem Márquezem a jeho týmovým kolegou Danim Pedrosou, jezdil na dráze také tajemný jezdec s číslem 67. V rozhovoru pro motogp.com Jonas Folger přiznal, že oním „mužem v černém“ byl právě on.

„Byl jsem tam s kluky od Kalexu. Zkoušeli jsme, jakým směrem se můžeme vydat, co se podvozku týče, a další věci. Pracovali jsme také na elektronice,“ přiblížil německý závodník. V Brně pak také testoval motor od Triumphu, který uzavřel tříletou smlouvu s Dornou a bude jezdcům třídy Moto 2 dodávat tříválcové motory o objemu 765 ccm. „Musíte s nimi jezdit více ve stopě MotoGP. Do zatáček najíždíte příměji, máte v nich menší rychlost a výjezdy jsou těsnější. Jde si u nich také více hrát s elektronikou. Myslím, že s příchodem Triumphu se zmenší rozdíly mezi Moto 2 a královskou kubaturou,“ uvedl Jonas Folger.

Ten se do sedla motocyklu stihl vrátit už před závodním víkendem v Assenu, když testoval s Álexem Márquzem, Jesko Raffinem či Alexem De Angelisem ve španělském Aragónu. Vyvstala tak otázka, zda se čtyřiadvacetiletý jezdec neplánuje vrátit zpět do seriálu MotoGP.

„Mám za sebou pouze dva testy, potřebuji na motorce sedět víckrát. V současnosti nemůžu říct, zda se příští rok vrátím k závodění, nebo ne. Stoprocentně však vím, že budu jezdit. Ať už závodně, nebo jako testovací jezdec. Jakmile se ale budu cítit dostatečně silný a budu si jistý, že zvládnu jednu, dvě nebo i více sezón, vrátím se,“ řekl Jonas Folger.

V současnosti se zdá, že má německý pilot velmi blízko k tomu, aby se stal testovacím jezdcem stáje Yamaha. Podle MCN by měl být součástí jejího nového evropského testovacího týmu, jehož úkolem by bylo pokusit se o vyrovnat rozdíly mezi Yamahou a jejími hlavními soupeři.

Informace o redaktorovi

Andrea Štipčáková - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 2 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
masi přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist