Jezdci a jejich šéftechnici v MotoGP™ 2024

Pro sezonu 2024 dochází k několika změnám v jezdeckých sestavách týmů královské kubatury a s tím jsou i spojeny změny šéftechniků jednotlivých jezdců. Celkem šest jezdců MotoGP™ mění tým a mezi světovou elitu přichází mistr světa Moto2™ Pedro Acosta. V ani jednom případě nedochází k tomu, že by si jezdec svého původního šéftechnika přivedl k novému týmu.

Asi nejvíce sledovaným přestupem je Marc Márquez, jenž se rozhodl opustit HRC a zamířit k Ducati. Španěl přestoupil s vědomím, že jeho šéftechnik Santi Hernandez ho následovat nebude. Oba spolupracovali už od Márquezovy éry v Moto2™, což je nějakých třináct let. Márquez má nyní nového šéftechnika, kterým je Frankie Carchedi, který s Joanem Mirem a Suzuki vyhrál titul mistra světa. Z původní Márquezovy posádky přestoupil do týmu Gresini Racing jen Javi Ortiz.

Španěl Joan Mir sice tým nezměnil, ale změnil šéftechnika, a od prvního testu ve Valencii, má po svém boku zkušeného Hernandeze.

Jediný nováček v MotoGP™ je v roce 2024 Pedro Acosta. Jeho šéftechnikem u GASGAS Factory Racing Tech3 bude zkušený Novozélanďan Paul Trevathan, který v posledních letech spolupracoval s Miguelem Oliveirou, ale především s Polem Espargarem, který je nyní v pozici testovacího jezdce KTM.

Úřadující mistr světa Francesco Bagnaia (Ducati Lenovo Team) pokračuje i nadále s šéftechnikem Cristianem Gabarrinim. Beze změny na pozici šéftechnika zahájí sezonu 2024 také Enea Bastianini (Ducati Lenovo Team), Jorge Martin (Prima Pramac Racing), Marco Bezzecchi (Pertamina Enduro VR46 MotoGP™ Team), Alex Márquez (Gresini Racing MotoGP), Brad Binder (Red Bull KTM Factory Racing), Jack Miller (Red Bull KTM Factory Racing), Augusto Fernandez (GASGAS Factory Racing Tech3), Aleix Espargaró (Aprilia Racing), Maverick Viňales (Aprilia Racing), Miguel Oliveira (Trackhouse Racing Aprilia Team), Raul Fernandez (Trackhouse Racing Aprilia Team), Fabio Quartararo (Monster Energy Yamaha MotoGP Team) a Takaaki Nakagami (IDEMITSU Honda LCR).

Seznam jezdců a jejich šéftechniků pro sezonu MotoGP™ 2024:

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist