Ital Marini figuruje na seznamu HRC pro Repsol Hondu

Život dokáže psát zajímavé příběhy a jeden takový se nyní rýsuje v Malajsii, kde se vážně hovoří o tom, že by Marca Márqueze nahradil u tovární stáje Hondy Luca Marini, bratr Valentina Rossiho. Každý fanoušek MotoGP™ ví jaké to bylo, když Rossi odcházel od Hondy, jaké to bylo, když bojoval s Márquezem, takže fakt, že by jeho bratr jel u Repsol Hondy je hodně překvapivý.

Mariniho jednání s HRC potvrdil šéf jeho současného týmu Uccio Salucci, který zároveň řekl, že třebaže má smlouvu na rok 2024, problém s přestupem by mu nedělali. Pro Salucciho je nicméně důležité znát co nejrychlejši odpověď na otázku, zda Marini z týmu odejde nebo zůstane, protože je tým nyní ve fázi příprav na pozávodní testy ve Valencii.

HRC měla Marinimu nabídnout jednoletou smlouvu, což není pro Itala nic, co by ho mělo donutit k odchodu od svého stávajícího týmu. Má to být stěžejní otázka, o které se nyní jedná a jasno by mělo být do zahájení katarské GP v Dauhá.

Mariniho týmový kolega Marco Bezzecchi dostal letos v létě nabídku jet v týmu Pramac Racing, Bezzecchi ji ale s díky odmítl. Zda Marini odmítne nebo naopak se s HRC dohodne na spolupráci, to už brzy zjistíme.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist