Grand Prix Valencie 125 - 2. kvalifikace

Gabor Talmacsi zvítězil v kvalifikaci na poslední závod letošní sezóny. Lukáš Pešek do stejného závodu odstartuje z první řady.

Maďarský jezdec Gabor Talmacsi odstartuje do závodu, který rozhodne o titulu Mistra světa, z nejvýhodnější pozice, když dnes zvítězil v kvalifikaci na Grand Prix Valencie. Na druhém místě za Talmacsim skončil druhý z adeptů na letošní korunu Hector Faubel, jenž na Talmacsiho ztratil 0,373 sekundy. I dnes patřilo třetí místo Sergio Gadeovi, který sice o 0,011 sekundy zaostal za svým včerejším časem, nicméně pro start závodu se postaví vedle svých slavnějších týmových kolegů.
Náš Lukáš Pešek obsadil v dnešní části kvalifikace čtvrté místo a do svého posledního závodu v této třídě odstartuje z první řady. Lukáš tak předvedl opět vynikající výkon, kterým se chystá zaútočit na konečné třetí místo, jenž prozatím drží Japonec Koyama (v kvalifikaci až patnáctý).
Jako pátý se kvalifikoval Pablo Nieto, který na šestou pozici posunul Itala Simone Corsiho. Týmový kolega našeho Peška, Španěl Nicolas Terol, obsadil v kvalifikaci sedmé místo. Osmé a tím i poslední ve druhé řadě, získal Mattia Pasini, kterému se tak nepodařilo zlepšit rekord v počtů vítězných kvalifikací v jedné sezóně.
Mladý domácí jezdec Pol Espargaro obsadil devátou pozici, zatímco desítku nejlepších zkompletoval Sandro Cortese z týmu Emmi Caffe Latte Aprilia.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist