Grand Prix Itálie MotoGP

Valentino Rossi opět vítězí v závodě třídy MotoGP a upevňuje si tak své obrovské vedení v celkovém pořadí nejprestižnější třídy.

Valentino Rossi opět předvedl své nesmírné umění a dokázal zvítězit ve své 72. Grand Prix (46. ve třídě MotoGP), když za svými zády zanechal o 0,359 sekundy svého krajana Maxe Biaggiho a o 3,874 sekundy Lorise Capirossiho.
Čtvrtým místem potvrdil italský úspěch mladý Marco Melandri, který až do posledního kola vzdoroval zkušenějšímu Capirossimu. Na pátém místě dokončil závod první z cizinců, kterým byl Španěl Carlos Checa. Šestým místem se prezentoval Američan Nicky Hayden, sedmý byl Alex Barros a osmý Makoto Tamada. Deváté místo si pro sebe zajistil Colin Edwards, když na desáté odsunul Shinyu Nakana.
Na jedenáctém místě přijel do cíle John Hopkins, dále jej následoval dvanáctý navrátilec Alex Hofmann, třináctý Troy Bayliss, čtrnáctý Ruben Xaus a patnáctý Kenny Roberts jr.
Na čele šampionátu opět zvýšil Valentino Rossi (120) své vedení, když na druhého Marca Melandriho (71) má po pěti závodech náskok již neskutečných 49 bodů. Třetí je po tomto závodě Max Biaggi (67), zatímco Sete Gibernau (53) se vinou dnešního pádu posunul v celkovém pořadí směrem dolů a má nad pátým Alexem Barrosem (52) již pouze jednobodovou výhodu.
Příští závod Grand Prix se jede již následující víkend, kdy je na programu závod ve španělském Montmeló u Barcelony-

Informace o redaktorovi

Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist