Grand Prix Británie 125

Alvaro Bautista se radoval v závodě třídy 125 ccm z dalšího vítězství, Lukáš Pešek dnes projel cílem jako sedmý v pořadí, Karel Abraham tradičně až ve třetí desítce.

Alvaro Bautista potvrdil svou dominantní úlohu v nejslabší třídě a po zásluze se radoval z vítězství v dnešním závodě, ve kterém o 3,454 sekundy porazil továrního jezdce KTM Mika Kallia. Třetí místo patřilo Mattia Pasinimu.
Na čtvrtém místě dojel do cíle Héctor Faubel, kterého následoval čtvrtý z Martinezova týmu Sergio Gadea. Až v předposledním kole se na šestou pozici dostal Joan Olive, který tak na sedmé místo odsunul našeho Lukáše Pešeka. Na osmém místě přijel do cíle Thomas Lüthi, na devátém Nicolas Terol a na desátém Gábor Talmacsi.
Na jedenáctém místě si pro pět bodů přijel Fabrizio Lai. Jako dvanáctý projel cílem domácí mladík Bradley Smith, což znamená, že se konečně z bodů těšil i jeden z nováčků této sezóny a vzhledem k vývoji sezóny je i dost pravděpodobné, že slabou konkurenci mezi novými jezdci využije Bradley k tomu, aby zásluhou těchto čtyř bodů získal i cenu pro nejlepšího nováčka sezóny.
Jako třináctý projel po pádu v závěru závodu Simone Corsi, čtrnáctý Sandro Cortese a patnáctý Lorenzo Zanetti
Ani tentokrát se nedokázal náš Karel Abraham prosadit na bodované pozice. Po startu závodu se sice Karel objevil na nadějném 21. místě, nicméně umístění na této pozici získal zásluhou předčasného startu a tak musel absolvovat trest projetí boxovou komunikací. Do závodu se poté vrátil na 34. pozici, dokázal předjet čtyři slabé jezdce a vytěžil ze dvou poruch rychlejších pilotů. Cílem tak projel až na 28. místě.
V celkovém pořadí nadále vede Alvaro Bautista (185 bodů), který svůj náskok na druhého Miku Kallia (133) zvýšil již na 52 bodů. Třetí je Sergio Gadea (114). Náš Lukáš Pešek je stále na šestém místě, když na jeho kontě je nyní 86 bodů.

Informace o redaktorovi

Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist