GRAND PRIX 125 ccm do sve druhe poloviny

Spanel Alvaro Bautista - vyhral letos 3 zavody GP - na tovarnim motocyklu Aprilia staje Master MVA Aspar ma cele tabulky prekrasny naskok 47 bodu na finskeho vicemistra sveta Mika Kallia (2 vitezstvi) na Red Bull KTM. Za nimi nasleduji dalsi jezdci Asparovi staje v poradi Sergio Gadea (3. - 57 bodu), Héctor Faubel (4. - 63 bodu) a Mattia Pasini (5. - 64 bodu).

Ovsem v Top - ten pilotu teto kubatury se uz naplno zabydlel Cech Lukas Pesek na tovarnim motocyklu Derbi. Ziskem 2 podiovych umisteni v Jerezu a v Mugellu a parvidelnych dojizdenim v horni polovine nejlepsi desitky - s vyjimkou dvou zavodu v Losailu a v Le Mans - si bezpecne (+15 bodu pred Lüthim) drzi vybornou 6. pozici prubezne klasifikace a tak se daji od neho nejen ocekavat dalsi podiova umisteni - pokud nebudou problemy s motocyklem a startovnimi "manevry" - ale hlavne i jeho premierove vitezstvi. DRZME VSICHNI PALCE!
Sedma pricka patri zatim obhajci titulu, Svycaru Thomasi Lüthimu z ceskeho tymu Elit Caffe Latte, jako nejlepsimu jezdci na Honde. Lüthi dokazal sice vyhrat v Le Mans, ale jinak zaziva opravdu tezke casy.
Top - ten teto tridy pak doplnuji Gabor Talmacsi (8.) na Honde italskeho tymu Humangest, Simone Corsi (9.) na Gilere a konecne veteran teti tridy Pablo Nieto (10.) na Aprilii.
Cesky mladik Karel Abraham z ceskeho tymu Cardion AB Motoracing jede svou druhou sezonu ve svete Grand Prix. Se svou Aprilii konci pravidelne v I. polovine startovniho pole, coz pri startovnim poli okolo 40 a vice pilotu neni zrovna jednoduche. A pokud se mu podari zlepsit kvalifikace ca o 1 sekundu, tak na sebe bodovane pozice nedaji dlouho cekat. TAKZE DRZME PALCE I ABAJOVI.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist