GP Malajsie MotoGP

Casey Stoner vítězí v dalším závodě MotoGP, tentokrát se raduje při Grand Prix Malajsie.

Mistr světa MotoGP pro letošní sezónu, Australan Casey Stoner, zvítězil v předposledním závodě této sezóny, který se konal na malajsijském okruhu Sepang. Za Stonerem projeli se ztrátou 1,701 sekundy italský jezdec Marco Melandri a se ztrátou 2,326 sekundy Španěl Daniel Pedrosa, který si třetím místem alespoň teoreticky uchoval naději na titul Vicemistra světa.
Na čtvrtém místě projel cílem francouzský jezdec továrny Kawasaki Randy de Puniet, který za svými zády udržel Valentina Rossiho, jenž tentokrát nemůže příčinu svého výsledku svalovat na motocykl nebo pneumatiky, vždyť například jeho nejrychlejší kolo závodu bylo právě předposlední kolo, což svědčí o tom, že stroj i pneumatiky celý závod fungovaly dobře.
Šestou pozici si z Malajsie odváží Toni Elías, který již nabral více jak 17 sekund ztráty. Sedmou pozici vybojoval Chris Vermeulen, jenž na osmou pozici odsunul svého týmového kolegu Johna Hopkinse. O tom, že pneumatiky Michelin nejsou pro okruh Sepang špatným materiálem, přesvědčil i Nicky Hayden, který sice chyboval při brzdění do poslední zatáčky, nicméně po návratu na okruh se dal do stíhání jezdců před svým strojem Honda. Stačil sice již pouze odsunout na desátou pozici Colina Edwardse, ovšem i Hayden nejrychlejší kola zajel na konci závodu a tak není divu, že za dvojici továrny Suzuki zaostal pouze několik desetin.
Za desátým Edwardsem zuřila bitva o jedenáctou pozici, kterou si nakonec připsal Loris Capirossi, jenž na dvanáctou pozici poslal dalšího ze „staříků“ Alexe Barrose. Třináctým místem připsal první světové body sobě i motocyklu Suzuki modelové řady 2008 Japonec Nobuatsu Aoki, bývalý tovární pilot tohoto výrobce, který nyní vystupuje již pouze v pozici testovací jedničky. Carlos Checa získal za čtrnácté místo dva body, zatímco ten poslední si připsal Anthony West, který i přes trest za předčasný start získal prozatím ve všech svých závodech třídy MotoGP světové body.
V pořadí celkové klasifikace se neměnily pozice, pouze se upravilo číslo s hodnotou získaných bodů, a tak i nadále vede Casey Stoner (347), který již letos nemůže být nikým překonán. Druhý je Valentino Rossi (241) a třetí Daniel Pedrosa (217), jenž k postupu na druhé místo potřebuje v posledním závodě zvítězit a doufat, že Valentino Rossi nebude bodovat.
Dalším závodem Grand Prix 2007 bude španělská Valencia, kde celý letošní seriál vyvrcholí.

Informace o redaktorovi

Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist