GP Malajsie 125 ccm

Gabor Talmacsi si vítězství připsal další body v náskoku nad Héctorem Faubelem, náš Lukáš Pešek na šesté pozici.

Maďarský jezdec Gabor Talmacsi s naprostým přehledem zvítězil o 6,753 sekundy před Japoncem Tomoyoshim Koyamou, který si s továrním motocyklem KTM dokázal v závěru závodu nejlépe poradit se souboji v početné skupině. Na třetím místě nakonec přijel Héctor Faubel, který si tak stále drží naději na celkové vítězství v šampionátu třídy 125 ccm.
Čtvrtá pozici dnes patřila Joanu Olivemu a pátá jeho španělskému krajanu Sergio Gadeovi. Na šesté pozici přijel do cíle náš Lukáš Pešek, jenž po špatném začátku, kdy se propadl dokonce až na sedmnáctou pozici, dokázal dojet skupinu bojující o pódium. Jezdec, který v pondělí odpoledne přímo na letišti Praha-Ruzyně podepíše novou smlouvu s týmem Emmi Caffe Latte Aprilia, těžil z pádu jezdce jeho budoucího týmu. Sandro Cortese totiž v posledním kole havaroval, na což musel prudce reagovat Mattia Pasini, jenž byl nakonec v cíli klasifikován na osmé pozici, když se před něj dostal i jeho krajan Simone Corsi.
S další více jak třináctisekundovou ztrátou dojel do cíle na devátém místě Bradley Smith, desátý poté byl Alexis Masbou. Na jedenácté pozici přijel Nicollas Terol, třináctý byl Stefan Bradl, který dostal další tři sekundy. Poslední body brali čtrnáctý Mike di Meglio a patnáctý Esteve Rabat. V celkovém pořadí získal Gabor Talmacsi (262 bodů) před posledním závodem sezóny náskok 10 bodů na svého již jediného soupeře v boji o světový titul. Druhý Faubel má totiž bodů 252. Třetí Koyama již titul nezíská, 186 bodů na jeho kontě ovšem opět vzdálilo našeho Peška (171) od splnění předsezónního cílu být v celkovém pořadí do třetí pozice.

Informace o redaktorovi

Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist