GP Kataru – V pátek zajel nejrychleji Australan Miller

Kapitoly článku

MotoGP – 2.volný trénink

Po sedmi minutách zavlály kolem okruhu v Losail červené vlajky a jezdci zamířili do boxů, protože trénink zastavili kvůli stavu dráhy. Na cílové rovince ležely na asfaltu nějaké předměty na což upozornil Francesco Bagnaia. Začalo se intenzivně zametat a bylo otázkou jak velké zdržení to bude. Nakonec to tak hrozné nebylo. Na prvních dvou místech časomíry figurovali jezdci tovární Ducati, Jack Miller (Ducati Lenovo Team) s kolem za 1'54,571 sekundy, a Francesco Bagnaia s kolem za 1'54,625 sekundy. Dvě desetiny ztrácel třetí Aleix Espargaró (Aprilia Racing Team Gresini).

V polovině tréninku byl nejrychlejší Aleix Espargaró, jenž byl také jediný s kolem pod minutu a čtyřiapadesát sekund – 1'53,789 sekundy. Na druhé pozici figuroval s čtyřmi desetinami ztráty Jack Miller, půl sekundy ztrácel třetí Alex Rins (Team Suzuki ECSTAR). Francesco Bagnaia a Pol Espargaró (Repsol Honda Team) uzavírali Top5. Franco Morbidelli (Petronas Yamaha SRT), který byl v prvním tréninku nejrychlejší měl prozatím třináctý čas 1'55,163 sekundy, ale v kombinaci časů zatím držel pozici v Top10.

Páteční tréninky vyhrál Jack Miller, když v závěru zajel kolo časem 1'53,387 sekundy, což bylo jen sedm tisícin za rekordem okruhu. Skvělý výkon tovární Ducati potvrdil druhým časem Francesco Bagnaia, který byl o 0,035 sekundy pomalejší. Na třetí pozici trénink uzavřel Fabio Quartararo, čtvrtý je další jezdec Ducati Johann Zarco (Prmac Racing) a pátý Alex Rins. V Top10 je dále Maverick Viňales, Franco Morbidelli, Aleix Espargaró, Valentino Rossi (Petronas Yamaha SRT) a Pol Espargaró, který v posledním kole havaroval v patnácté zatáčce. Dnes už podruhé.

GP Kataru, MotoGP – 2.volný trénink
--°C, dráha suchá, --°C, vlhkost: --%

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist