GP Francie - 250 ccm

Yuki Takahashi se raduje ze svého premiérového vítězství v závodech Grand Prix, náš Jakub Smrž dokončil závod na desátém místě.

Japonský jezdec Yuki Takahashi se radoval z vítězství v dnešní Grand Prix Francie třídy 250 ccm. Stalo se tak poté, co od startu ujel společně se svým týmovým kolegou Andrea Doviziosem. Společně si i několikrát zabojovali a vyměnili pozice. Nakonec slavil úspěch japonský pilot, který využil lepší rychlosti na výjezdu z poslední zatáčky. Takahashi se tak radoval z vítězství, když svého týmového kolegu odsunul na druhé místo o pouhých 0,098 sekundy.
Doslova bratrovražedný boj byl o třetí místo. V tomto boji se představili bratři Shuhei a Hiroshi Aoyamové. Ze třetí pozice se nakonec radoval Shuhei, jezdec továrny Hondy, zatímco Hiroshi, jezdec továrny KTM, se musel spokojit se čtvrtým místem.
Na páté pozici přijel do cíle Alex de Angelis, za ním poté dojel s větší ztrátou šestý Roberto Locateli. Souboj v posledním kole, který se odehrál mezi Héctorem Barberou a Marco Simoncellim o sedmou pozici, vyzněl pro španělského pilota. Na Simoncelliho tak zbylo až osmé místo. Devátý dojel Sylvain Guintoli, který v polovině závodu předjel našeho Jakuba Smrže. Kuba poté prolomil časovou hranici 1:41 na jedno kolo, přesto na něj tentokrát zbylo desáté místo.
Pro body si ještě přijeli s obrovskou ztrátou jedenáctý Anthony West, dvanáctý Andrea Ballerini, třináctý Martin Cardenas, až čtrnáctý Sebastian Porto a nakonec patnáctý Arnaud Vincent.
V celkovém pořadí vede Andrea Dovizioso (92 bodů), druhý je Héctor Barbera (78) a třetí Hiroshi Aoyama (75). Náš Jakub Smrž klesl o jednu pozici, když na jedenáctém místě má nyní 27 bodů.

Informace o redaktorovi

Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist