GP Dutch TT - zavod 125 ccm

Fin Mika Kallio na rakouskem motocyklu KTM se stal historicky prvnim vitezem na nove prebudovanem holandskem okruhu v Assenu. Spolu s nim se na stupne vitezu postavili jeste Spanele Sergio Gadea (2.) a vedouci muz sampionatu Alvaro Bautista - oba dva na Aprilliich Asparovy staje Master MVA.

Vynikajici zavod ovsem zajel cesky jezdec Lukas Pesek na tovarnim motocyklu Derbi. Ackoliv musel Lukas Pesek startovat az z poslední pozice - protože se nepodařilo nastartovat jeho motorku - byl po I. kole az 24.,tak se postupne probijel skupinou nasledovne: 2. kolo 18., 3. kolo 17. (kdy zajel v tu dobu nejrychlejsi kolo zavodu), 5. kolo 16., 6. kolo 14., 7. kolo 13., 8. kolo 11., 12. kolo uz 7., pak v dalsim kole 6., az od 14. kola jezdil 4. !!! V zaveru ho sice odkazal Ital Simone Corsi na Gilere na 5. misto v cili, ale LUKASI KLOBOUK DOLU !
Za Corsim a Peskem pak dojeli Hector Faubel (6.), Mattia Pasini (7.), mistr sveta Thomas Lüthi (8.), Pablo Nieto (9.) a Top -ten dokompletoval jeste De Rosa (10.).
V bodech se ve vysledkove listine ukazali jeste Gabor Talmacsi (11.), Joan Olive (12.), Mike di Meglio (13.), jezdec ceskeho tymu Elit Sandro Cortese (14.) a konecne Peskuv stajovy kolega Nico Terol (15.), ktery ovsem musel do zavodu odstartovat z boxu!
Druhy nas zastupce, Karel Abraham z ceskeho tymu Cardion AB Motoracing, dlouho jezdil ve 4 clenne skupine bojujici o 24. misto, ovsem 1 kolo pred koncem upadl...

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist