GP ČR MotoGP - 1. + 2. trénink

Celkem 14 jezdců se hned první den dostalo pod hranici dvou minut, ale také pouze těchto 14 jezdců bylo rychlejších než například Noriyuki Haga na relativně "sériovém" motocyklu Yamaha YZF R1 obutém do ne zrovna ideálních pneumatik Pirelli.

Nejrychlejším jezdcem dnešního tréninkového dne byl Valentino Rossi, který při odpolední části zajel čas 1:57,871, což je čas pouze o necelých 0,4 sekundy horší, než je absolutní rekord brněnského okruhu v podání jednostopého stroje. Na druhém místě byl dnes trochu překvapivě Francouz Randy de Puniet, který s tovární Kawasaki zajel své poslední měřené kolo za 1:58,028. Třetím jezdcem dvou tréninkových hodin byl zkušený Loris Capirossi, jenž za dnešním výkonem Valentina Rossiho zaostal o 0,599 sekundy.
Na čtvrtém místě po úvodních dvou trénincích je Colin Edwards, který na páté místo posunul svého krajana Kennyho Robertse jr. Šestým místem potvrdil Shinya Nakano, že stroje Kawasaki prošly v posledních měsících výrazným vývojovým boomem, sedmou pozicí se prezentoval nejlepší jezdec na pneumatikách Dunlop Carlos Checa, zatímco až na osmé pozici byl nejrychlejší z jezdců na plnokrevném stroji Honda - Daniel Pedrosa. Desítku nejlepších doplnili devátý Marco Melandri a desátý Nicky Hayden, jenž sice byl v ranním tréninku nejrychlejší, nicméně během odpoledních 23. kol se nedokázal zlepšit.

Informace o redaktorovi

Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist