GP ČR - 250 ccm

Jorge Lorenzo vítězí v závodě třídy 250 ccm, Karel Abraham získává další dva body.

Jorge Lorenzo si dnes podmanil i brněnský okruh, když v místy trochu nudném závodě zvítězil před Andrea Doviziosou a nakonec třetím Mikou Kalliem.
Na čtvrté pozici projel cílem s menší ztrátou Héctor Barbera, pátý byl Alvaro Bautista a šestý Hiroshi Aoyama. Sedmou pozici získal Thomas Luthi, osmou Julian Simon, devátou Shuhei Aoyama a desátou Roberto Locatelli. Jedenáctý projel cílem Alex de Angelis, který na tuto pozici spadl po svém pádu, kdy narozdíl od svých soupeřů měl štěstí alespoň v tom, že závod dokončil (pády postihly také Simoncelliho, Takahashiho či Debona).
Jeden z největších soubojů tohoto závodu předvedli jezdci bojující o dvanáctou pozici. Tu nakonec získal Ital Fabrizio Lai, jehož týmový kolega Taro Sekiguchi těžce havaroval v ranním warm upu (dle posledních informací má Taro zlomené žebra a pánev, jeho stav je stabilizovaný). Třináctý dojel Aleix Espargaro a čtrnáctý náš Karel Abraham, který si tak připsal další dva body. Poslední bod získal Efren Vazquez.
V celkovém pořadí vede i nadále Jorge Lorenzo (216), druhý je nyní Andrea Dovizioso (186) a třetí Alex de Angelis (176). Náš Karel Abraham (16) zůstává na 19. místě.

Informace o redaktorovi

Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist