GP ČR 250 - 1. kvalifikace

Jorge Lorenzo vítězem úvodní kvalifikace čtvrtlitrů, náš Jakub Smrž začal solidním 15. místem.

Španělský jezdec Jorge Lorenzo zvítězil v první kvalifikaci na Grand Prix České republiky, když časem 2:03,238 odsunul na druhé místo Itala Andreu Doviziosa. Ten za Lorenzem zaostal o 0,562 sekundy. Třetím místem se v Brně prezentoval Héctor Barbera, který na čtvrtou pozici odsunul o pouhých 0,017 sekundy Alexe De Angelise. Pátý skončil nejrychlejší "kartař" Alex Debon, šestý Hiroshi Aoyama a sedmý Marco Simoncelli. Osmou pozici získal prozatím druhý z Aoyamů - Shuhei, zatímco Ital Roberto Locatelli byl devátý. Desátým místem se může po pátečním programu pochlubit Martin Cardenas.
Náš Jakub Smrž sice zaostal za svým loňským časem o 1,5 sekundy, nicméně patnáctá pozici je po úvodním dnu dobrým základem k zisku dalších bodů do celkové klasifikace.
Pouhých devět kol absolvoval druhý z českých jezdců Michal Filla. I těchto devět kol mu stačilo k tomu, aby se dostal na úroveň svého loňského času, který dosáhl s rychlou čínskou Aprilii. Michal je po páteční kvalifikaci zatím na 24. pozici.
Třetí z českých borců, mladý Jiří Mayer, zajel čas 2:15,689, což zatím zdaleka nestačí na kvalifikaci do závodu. Jirka tak musí věřit, že se zítra dokáže zlepšit o čtyři sekundy... (prozatímní kvalifikační čas je 2:11,864)

Informace o redaktorovi

Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist