Gibernau zpět v Top Ten

Španěl Sete Gibernau se po závodě v Motegi opět dostal do nejlepší desítky celkového pořadí letošního šampionátu MotoGP.

Španělský jezdec Sete Gibernau se po vyléčení svého zranění dostává opět do výborné formy, což potvrdil dvěma čtvrtými místy v posledních dvou závodech. Po deštěm poznamenaném závodě v Austrálii dokončil nyní Gibernau náročný závod v japonském Motegi pouze 1,5 sekundy za třetím Melandrim. Moc sice nescházelo a Španěl skončil po ataku Shinya Nakana v kotrmelcích, nicméně zisk dalších třinácti bodů posunul Gibernaua opět do nejlepší top ten celkové klasifikace.
Sete Gibernau
Nebylo to tak špatné, ale spokojený také nejsem. Ztratil jsem závod, protože jsem po startu nejezdil moc rychle. Neměl jsem dobrou přilnavost až do poloviny závodu. Byla to ovšem má chyba. Dokonce jsem ani necítil, že do mě Nakano vrazil. Ve skutečnosti jsem se v poslední zatáčce ohlédl, ze kterého místa zaútočí, ale on za mnou nebyl. Pokračoval jsem přes celou cílovou rovinku a opět jsem se ohlédl, ale on za mnou stále nebyl. Je mi ho líto, ale jsem rád, že není vážně zraněn. Nyní jsou před námi již pouze dva závody, jsou to pro mne další dvě výzvy pro pódium. Musím se na to soustředit od prvního kola až do posledního.

Informace o redaktorovi

Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist