Edwards: 18 závodů bude 18 testů

Při týmové prezentaci NGM Mobile Forward Racing týmu se poprvé setkal veterán MotoGP Colin Edwards se svými týmovými kolegy z Moto2 Alexem de Angelisem a Yukim Takahashim.

Ještě před startem letošního posledního testu MotoGP, který začíná v pátek 23. března, byl prezentován nový design týmu Forward Racing, který v královské kubatuře nastoupí s Colinem Edwardsem a v Moto2 s Alexem de Angelis und Yuki Takahashi. Přítomní ale museli na veterána MotoGP čekat dvě hodiny, jeho let z Ameriky měl totiž zpoždění kvůli špatnému počasí. 38-letý Američan ale neztratil vůbec humor a když se «Texas Tornado» postavil vedle svého motocyklu Suter-BMW, tak vysvětlil: "Omlouvám se, že jsem přišel pozdě, ale tornado, ještě větší než já, mně nedovolilo dodržet časový plán".

Po dlouhých rocích u Yamahy (2005-2011, 2003-Aprilia, 2004-Honda) ví zkušený Colin Edwards, že ho v roce 2012 nečeká vůbec lehká úloha, aby motocykl CR Suter-BMW přivedl postupně na odpovídající úroveň. Dle Edwardsova názoru bude všech 18 závodů MotoGP dodatečných 18 testů a hodně těžké bude, dojíždět vůbec v bodech. Při posledním testu v Sepangu byl pilot týmu Forward Racing s motorem BMW S1000R zabudovaným do šasí Suter přibližně o 3,2 sekundy pomalejší než Casey Stoner, takže Edwardse čeká ještě hodně práce.
"Myslím si, že nás čeká 18 testů, pokud mám být upřímný. U Yamahy to ale v poslední době nebylo jiné, také jsme pořád testovali nové díly a různá nastavení.", řekl Colin Edwards a dodal: "Bez ohledu na dosavadní časové ztráty na tovární prototypy, pokud se motocykl bude nadále vyvíjet směrem dopředu a bude tedy stále lepší a lepší, tak je to pro mě nová výzva a moje motivace zůstane obrovská. Ostatně Řím také nebyl postaven během jednoho dne!".

Týmový majitel Giovanni Cuzari je velmi spokojen - proti loňsku - s novinkami v kubatuře MotoGP: "Bylo mně hned jasné, že nová pravidla MotoGP nabízejí daleko více prostoru. Nyní budou závody MotoGP pro diváky velmi spektakulární", říká Cuzari, který tak se startem svého týmu CRT v MotoGP udělal jeden velký krok dopředu: "Samozřejmě, že jako všichni ostatní Rookies, budeme ze začátku trochu trpět, ale čas nám dá za pravdu a já doufám, že i my budeme později spokojeni!"
Spokojeni jsou ale také se oba dva piloti v Moto2: "Udělal jsem skvělé rozhodnutí a zvolil dobře. Naposled jsem jezdil jiný motocykl, takže nyní musím můj jezdecký styl trochu upravit na Sutera", je hodně šťastný s volbou nového motocyklu Alex de Angelis.
Týmový kolega Yuki Takahashi, který má už za sebou zkušenosti ve všech třech kubaturách, ví že ho čeká napínavá sezóna: "Testovali jsme různá nastavení a nyní jen doufám v dobrý start do sezóny".

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (3x):



TOPlist