Ducati získala Doviziosa na další dva roky

Italská továrna Ducati v pátek potvrdila, že další dva roky bude s jejich prototypy Desmosedici GP závodit Andrea Dovizioso. Ital k Ducati MotoGP přestoupil v roce 2013 a dnes je v pozici jezdce, který usiluje o titul mistra světa. Vedení Ducati Italovi předložilo několik nabídek a v Le Mans si obě strany podaly ruce.

Vyjednávání o prodloužení smlouvy Andrea Doviziosa s Ducati nebylo snadné vzhledem k tomu, že tam byly vyšší požadavky ohledně finančního ohodnocení. To bylo dříve v případě Itala mnohem nižší než tomu bylo u jeho týmového kolegy Lorenza.

Vzhledem k tomu, že Andrea Dovizioso nebyl pevně rozhodnutý, do hry o jeho služby zasáhla Honda i Suzuki. Dovizioso ale chtěl u Ducati zůstat a to se nakonec povedlo, takže obě strany budou spokojené. Otázka teď zní, kdo bude jeho týmovým kolegou.

Podle posledních informací by k továrně Ducati mohl přestoupit Jack Miller, protože je stále víc pravděpodobné, že Jorge Lorenzo odejde k továrně Suzuki. Na volné místo u Pramac Racingu by mohl přijít Andrea Iannone. Ital Danilo Petrucci již dávno uvedl, že s Pramac Racingem jede poslední sezonu a v jeho případě se rýsuje cesta k tovární Aprilii.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 8 Kč od 4 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
IronDave přispěl 2 Kč
Gurun přispěl 2 Kč
JardaKTM přispěl 2 Kč
masi přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist