Ducati chce další skvělý výsledek

Na okruh Catalunya přijíždí tovární tým Ducati Marlboro s cílem získat další skvělý výsledek.

Ke druhému závodu MotoGP na území slunného Španělska se chystá i tovární tým Ducati Marlboro, který letos zaznamenává nejlepší sezónu od roku 2002, kdy vznikla nová třídy MotoGP. Velký víkend pro červený tým předznamenává nejen to, že jeden z jeho jezdců pojede ve svém rodišti, ale i to, že druhý z továrních pilotů přijíždí do Barcelony v pozici vedoucího muže světového šampionátu. Velkou naději na úspěch v katalánské Grand Prix ukazují i výsledky z prozatím posledního podniku mistrovství světa, kdy na okruhu Mugello dvojice Sete Gibernau – Loris Capirossi zaznamenala nejrychlejší kola nejen v sobotní kvalifikaci, ale i v nedělním závodě, ve kterém později dojel Capirossi na druhém místě.
"Všichni se na závod v Catalunyi těšíme, protože jsme ve vynikající formě, jsme na každém okruhu hodně konkurenceschopní," říká Loris Capirossi, který právě v Montmeló získal pro továrnu Ducati první vítězství po jejich návratu do kolotoče Grand Prix. "Rok začal opravdu dobře, díky práci Ducati a Bridgestone je pokračování sezóny také skvělé. Catalunya je další rychlý okruh s dlouhou cílovou rovinkou. Náš motocykl je rychlý, ale nyní se soustředíme na jeho ovladatelnost, což je důležitější než maximální rychlost. Miluji Catalunyi, miluji závodění ve Španělsku, protože tam jsou ohromní fanoušci. Okruh je velmi technický a vy se na něm můžete bavit při driftech ve třetí a čtvrté zatáčce."
Před svými fanoušky pojede druhý jezdec týmu Sete Gibernau, který má na domácím okruhu vždy vynikající formu. V letech 2004 a 2005 dokázal Gibernau vždy zvítězit v kvalifikaci, to ovšem ještě s motocyklem Honda. I když se mu zde prozatím nepodařilo zvítězit v závodě, zaznamenal celkem čtyři pódiové výsledky.
"Vše záleží na přilnavosti pneumatik, nový povrch může být lepší, ovšem vše může ovlivnit nedávný závod Formule 1, což je vždy znát na přilnavosti pneumatik," uvědomuje si složitou situaci Sete Gibernau. "Ovšem užiju si tohoto víkendu, vždy jsem si to zde užíval, protože toto je kompletní okruh se vším, co okruh má mít. Samozřejmě je zde fascinující atmosféra. Důležitá věc je na tomto okruhu nastavit motocykl pro dobrou přilnavost v zatáčkách tři a čtyři s tím, že i v dalších zatáčkách potřebujete stabilní motocykl. V Itálii jsem absolvoval dobrý závod, bojoval jsem v nejlepší skupině. Začal jsem rozumět tomu, jak z Ducati dostat to nejlepší. Opravdu jsem si to užíval. S tímto týmem se cítím nejlépe ve své kariéře."

Informace o redaktorovi

Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist