Druhý den přípravného testu MotoGP™ v Sepangu

V pátek pokračovaly týmy královské kubatury MS světa v testování techniky v rámci přípravného testu, který je určen pro zkušební jezdce, nováčky a nově pro stálé jezdce výrobců, kteří splňují podmínky úlev skupiny D. Test odpoledne předčasně ukončila bouřka.

Testovací jezdci jednotlivých výrobců pracovali na aerodynamice závodních prototypů. Továrny nabízí nové aerodynamické prvky, které nyní intenzivně zkouší, aby je nabídly týmům pro oficiální test MotoGP™, který v Sepangu začíná 6.února.

Nejrychlejším jezdcem druhého dne byl s kolem za 1’58,241 sekundy Pol Espargaró (KTM Test Team). V pátek na dráhu vyjeli jezdci výrobců, kteří mají v systému úlev třídu D, což je Yamaha a Honda. Necelé tři desetiny ztratil na Espargara Fabio Quartararo (Monster Energy Yamaha MotoGP™ Team), třetím nejrychlejším byl nováček Pedro Acosta (Red Bull GASGAS Tech3).

Tovární jezdci Yamahy Fabio Quartararo a Alex Rins (Monster Energy Yamaha MotoGP™ Team) měli po tři motorky, dvě specifikace 2023 a po jedné ve verzi 2024. Joan Mir (Repsol Honda Team) testoval s motorkou, kterou měl k dispozici během testu ve Valencii a v pořadí mu patřila šestá pozice. Luca Marini (Repsol Honda Team) byl se ztrátou 0,971 sekundy osmý. Testovali také jezdci LCR Hondy, Johann Zarco (Castrol LCR Honda) byl sedmý a Takaaki Nakagami (Idemitsu LCR Honda) devátý. Japonec ztratil na prvního 1,028 sekundy.

Přípravný test MotoGP™ - 2.den
Pátek, 2.února 2024 - Sepang (MAL)

1. Pol Espargaro (Red Bull KTM Factory Racing)     1:58.241
2. Fabio Quartararo (Monster Energy Yamaha MotoGP™)     + 0.283
3. Pedro Acosta (Red Bull GASGAS Tech3)     + 0.290
4. Alex Rins (Monster Energy Yamaha MotoGP™)     + 0.409
5. Dani Pedrosa (Red Bull KTM Factory Racing)     + 0.431
6. Joan Mir (Repsol Honda Team)     + 0.846
7. Johann Zarco (CASTROL Honda LCR)      + 0.850
8. Luca Marini (Repsol Honda Team)     + 0.971
9. Takaaki Nakagami (IDEMITSU Honda LCR)     + 1.028
10. Stefan Bradl (HRC Test Team)     + 1.529

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist