Dozvuky z Laguna Seca – 1. den

Jak uz jsem napsal, nazory pilotu na trat V Lagune Seca se hodne lisi, ale u vetsiny jezdcu prevlada radost nad pocity strachu, jezdit na tomto okruhu s motocyklem kubatury MotoGP.

Troy Bayllis (2.) – Pons Camel Honda
“Jsem zde uz treti nebo ctvrty rok, tedy na tomto okruhu. Trat se moc nezmenila, az na tech par hrbolu, ktere jsou rok od roku samozrejme vetsi. Ale na druhou stranu zde udelali hodne dobre prace pro vetsi bezpecnost trate. Nekolik betonovych zdi bylo zastrceno a tak celkovy dojem je rozhodne bezpecnejsi. Je to ovsem velmi narocna trat, kde nesmite ztratit ani na chvili pozornost. Mam ji velmi rad, nebot jsem zde, kdyz jsem tady byl naposled, zajel velmi dobre. Citim se na motocyklu dobre, ale ceka nas dlouhy a narocny vikend.”
Sete Gibernau (7.) – Telefónica MoviStar Honda
“Muj prvni dojem z Laguna Seca je jasny, je to uplne neco jineho, nez jsme v Evrope vubec zvykli. Nas dnesni cil byl, objet co nejvice kol a nasbirat informace. Ta hodina treninku navic byla velmi dulezita, abychom mohli pripravit a vyzkouset ruzne varianty nastaveni a take ruzne pneumatiky. My jsme se pustili dvema ruznymi smery, ale na konci jsem mel velmi dobry pocit. Vedeli jsme, ze nas ceka velmi tezky okruh, a to je take hola skutecnost, ovsem musime myslet pozitivne, nebot jdeme spravnym smerem.”
Marco Melandri (8.) – Telefónica MoviStar Honda
“Rano jsem se citil na motocyklu velmi dobre a tak jsem chtel jeste trochu pridat plyn. A to byla chyba. Ztratil jsem kontrolu nad zadni casti motocyklu a motocykl mel vymrstil z kopce dolu v useku “Corkscrew”. Poranil jsem si zapesti, koleno a take narazil hlavu. Mel jsem obrovske stesti, nebot jsem se take mohl hodne tezce zranit.”
Carlos Checa (10.) – Ducati Marlboro
“Tato trat s nasimi hodne vykonnymi motocykly neni rozhodne jednoducha, ale jizda zde prinasi hodne legrace. Doposud to nebylo tak nebezpecne, nebot pouze nektere body trate jsou ponekud tezke. Potrebuji ziskat jeste vice jistoty a sebeduvery, a pak budu moci najizdet do zatacek rychleji a vse bude take lepsi.”
Alex Hofmann (15.) – Kawasaki Racing
“Takovy okruh jsme v Evrope jeste nezazili. A tak je to sok, jet zde poprve s motocyklem teto tridy (MotoGP). Zdi jsou velmi blizko a v nekterych zatackach chybi uplne unikova zona, na kterou jsme zvykli. Ale ja zde vyuziji to, ze je trat velmi narocna na fyzicku, a je take velmi hrbolata. Pokud se nam podari ziskat vice prilnavosti, tak budu moci udelat rozhodne dobry vysledek, nebot tato trat vyhovuje memu motocyklu ZX-RR. Zatim jsem sice nenasel spravny jezdecky rytmus, nebot jsem se jeste “nespratelil” s usekem “Corkscrew”, ale doufam, ze trat poznam lepe a najdeme take spravny Setup.”

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist