Dorna má návrh na dvě Grand Prix plus jeden podnik WSBK v Jerezu

Promotér mistrovství světa silničních motocyklů MotoGP ve čtvrtek oficiálně představil plán pro rozjezd letošní sezony. Za spolupráce společnosti Dorna Sports s vedením města Jerez de la Frontera , okruhem Jerez Angel Nieto a vládou Andalusie, nyní míří tento návrh k rukám představitelů španělské vlády. Jeho předmětem je červencový harmonogram dvou Grand Prix a jednoho srpnového podniku WorldSBK na okruhu v Jerezu a to v rozmezí tří týdnů.

V návrhu se píše, že koncem července budou na okruhu v Jerezu dvoje Grand Prix. První s datem závodu 19.července bude Velká cena Španělska, druhá s datem závodu 26.července bude Velká cena Andalusie. Týden poté by na stejném okruhu odjeli svůj podnik světové série jezdci World SBK, jejímž dnem závodu by byl 2.srpen.

Nyní vše záleží na tom, zda španělská vláda odsouhlasí tento návrh. Pokud ano, je docela možné, že se zbytek letošního šampionátu pojede především ve Španělsku a to na okruzích Jerez, Motorland Aragón a Catalunya v Barceloně. Další variantou je, že paddock MotoGP vyrazí z Jerezu do Brna a na Red Bull Ring. Otázkou je, zda závody bez diváků jsou pro tyto dva okruhy vůbec reálné.

Už dříve se totiž dostaly na světlo informace, že je v plánu jet závody bez diváků a s omezeným počtem personálu. To znamená přibližně 1600 zaměstnanců všech týmů MotoGP, Moto2 a Moto3. Televizní přenosy bude zajišťovat pouze personál Dorny a chybět by měli i novináři a fotografové. Všichni zúčastnění budou testování, takže se intenzivně pracuje na nákupu 10000 testovacích souprav na COVID-19.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 6 Kč od 3 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
Rosička přispěla 2 Kč
33.petr přispěl 2 Kč
krysopes přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist