Do nové série MotoE míří Gibernau s De Punietem

Seznam jezdců pro premiérový ročník nové série MotoE - FIM Enel MotoE World Cup – získává konkrétní obrysy, jak jednotlivé týmy zveřejňují své jezdecké sestavy. Pro rok 2019 je přihlášeno celkem dvanáct týmů a z toho šest jich nastoupí s dvěma jezdci. S otazníkem nyní zůstávají už jen čtyři pozice. Jména již byla doplněna, takže soupiska je nyní kompletní.

Pro všechny fanoušky závodění na dvou kolech je nová série velkou neznámou, jelikož právě burácení motorů a vůně benzínu byla jedna z věcí, která dodávala závodním víkendům tu patřičnou atmosféru. To prozatím zůstane, protože MotoE bude od roku 2019 součástí světového šampionátu silničních motocyklů s pěti závody a to na evropských okruzích.

Při pohledu na seznam jezdců, kteří nastoupí do premiérového ročníku, je jasné, že promotér a týmy sází na známá jména se zkušenostmi v královské kubatuře. Minulý týden tým SIC Racing oznámil vstup do světového poháru s Bradley Smithem, o víkendu potvrdil tým LCR jezdeckou dvojici Niccoló Canepa a Randy De Pubiet, a hned v pondělí tým Pons oficiálně oznámil podpis smlouvy s další bývalou hvězdou královské kubatury Sete Gibernauem.

První oficiální testy mají týmy MotoE na programu v Jerezu v rámci společných zkoušek s týmy Moto2 a to v termínu 23. až 25.listopadu 2018.

Jezdecké sestavy FIM Enel MotoE World Cup 2019

Ángel Nieto Team (2)
- Maria Herrera, Nicolas Terol

Esponsorama Racing (2)
- Xavier Simeon, Eric Granado

Gresini Racing (2)
- Matteo Ferrari, Lorenzo Savadori

LCR (2)
- Randy De Puniet, Niccoló Canepa

Pramac Racing (2)
- Josh Hook, Alex De Angelis

Tech 3 (2)
- Kenny Foray, Hector Garzo

Pons Racing (1)
- Sete Gibernau

Intact GP (1)
- Jesko Raffin

SIC Racing Team (1)
- Bradley Smith

Ajo Motorsport (1)
- Niki Tuuli

Marc VDS Racing Team (1)
- Mike Di Meglio

SIC58 Squadra Corse (1)
- Matteo Casadei

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 2 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
masi přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist