Dani Pedrosa má divokou kartu pro GP San Marina

Sedmatřicetiletý Dani Pedrosa bude znovu startovat v závodu královské kubatury MotoGP™. Po závodu v Jerezu, který letos poprvé absolvoval na divokou kartu, je tu další příležitost v podobě Velké ceny San Marina. Španěl je testovacím jezdcem KTM a do závodu nastupuje s motocyklem RC16 v barvách Red Bull KTM Factory Racing.

Vzhledem k tomu jak dobře zvládl Dani Pedrosa misi v Jerezu, dalo se očekávat, že podobnou příležitost dostane znovu, protože nejlepším testem je samotný závod. V Jerezu Pedrosa ukázal, že je stále jezdcem na vysoké úrovni, třebaže už nějaký ten rok nezávodí.

Koncem dubna zahájil Dani Pedrosa závodní víkend ve španělském Jerezu nejrychlejším časem prvního tréninku a do druhé kvalifikace postupoval přímo z třetí pozice. V sobotní kvalifikaci si vyjel šesté místo na startu, což byla druhá řada, kde byl společně s továrním jezdcem KTM Binderem. Ve sprintu pak Pedrosa skončil šestý, hlavní závod dokončil sedmý. Pro KTM skvělý výsledek, jelikož jejich dva tovární jezdci Binder s Millerem stáli na stupních vítězů.

Start v závodu královské MotoGP™ v rámci GP San Marina (8.-10.září) bude pro Daniho Pedrosu jeho třetím závodem Grand Prix od ukončení jeho závodní kariéry v roce 2018. Poprvé to bylo v roce 2021, když závodil na Red Bull Ringu v závodu Velké ceny Štýrska, kde obsadil desáté místo. Den po závodu Velké ceny San Marina následuje oficiální IRTA test MotoGP™.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist